dagens danshemlighet(er)

tryck båda fötterna ner i golvet när man gör tondue, jete, grand batma.. allt som har med att skicka iväg benet ut ifrån kroppen att göra. hur otroligt knäppt det än låter, så tänk er att ni pressar ner båda fötterna i golvet medan foten man ska lyfta/sparka med fortfarande är kvar i marken, och när benet lämnar marken så har man helt plötsligt vkiten på det andra benet precis där det ska vara! Man får så mycket mer kraft, och man får vikten över tårna så mycket lättare, plus att man hamnar med vikten på båda fötterna när man stänger foten (vilket man ska ha.. :P ) jag letar fortfarande såklart, men det var verkligen en nyckelgrej. skitsvårt att få kläm på, för det känns som att man ska ramla hela tiden, men jag lovar - man gör faktiskt inte det trots allt!

en till grej när det gäller att lyfta benet, slappna av i rumpan och försök ta tag i utåtvridningsmusklerna på insidan av låren istället så slipper man lyfta med rumpan och se ut som en förbannad anka. En bra övning är att skicka ut benet rakt ut fram/till sidan/bak med sträkta ben, och gör sedan en plié (böj på knäna) med ena benet kvar i luften. Då kan man stå så en stund och experimentera och hitta vikten över tårna, att knät på ståendebenet är över foten, att man har bäckenet rakt ner, att man släpper rumpan på det ben som är lyft och att man vrider ut så mycket det bara går... med mera :P

Lena har börjat filma vissa övningar på baletten, och gud vad dåligt man mår när man ser sig själv! otroligt nyttigt dock, för man ser verkligen vad man själv gör och hur man ska rätta till det. Try that ;)

(haha.. blev tvungen att lägga till (er) i slutet av rubriken nu ju.. jag avslöjar alldeles för mycket här känner jag.)


Vi hörs.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0