Sista intagningsprovet - check!

Idag gjorde jag min sista audition till de folkhögskolor mm som jag sökt i vår. Det var till Löftadalens folkhögskola i varberg med dansinriktning, och det kändes grymt gött! Dansen gick rätt bra, men det var konstig nivå på de olika danserna.. den moderna dansen och jazzen var jättelätt medan baletten var relativt svår.. kändes lite felprioriterat eftersom det trots allt är antingen modernt eller jazz folk har dansat i störst utsträckning... hm, ja, de hade väl någon baktanke antar jag.

Intervjun gick bra med :) de pratade på som galningar.. eller ja, jag pratade väl med, men ändå liksom.. eller nåt. Eh. Det känns iallafall grymt, hoppas verkligen jag kommer in, annars kommer jag vara osalig i ett helt år... naaw tänker alla.

Har dessutom blivit nyförälskad. I "A chorus line"- soundtracket (new cast recording) som är helt galet bra..! Lysssna och njut :) Öppningen (I hope I get it) och Nothing är nog mina favoriter. För tillfället.

Och sista.. läs Stig Larssen-böckerna för fasen! Mer spännande läsning får man leta efter. Tips: Gör inte som Tanya - läs böckerna i rätt ordning istället. Då fattar man lite mer... Eh.

Nu säger jag godnatt för kvällen, är rätt slut efter att ha gått upp tjugo i sex imorse.. Jaja, vi hörs vänner!

barndans barndans oc hännu mer barndans..!

Den här helgen har varit späckad med (jag säger.. skriver?... det igen) barndans! Jag har gått en kurs för att bli barndanslärare i helgen, och det har varit grymt kul! Kursen hölls av ett företag, eller vad man ska kalla det, som heter FunkyKidz som håller i kurser över hela landet. Så kommer jag inte in någonstans så har jag iallafall ett deltidsjobb till hösten.. och kommer jag in på dansfolkhögskolan i varberg så har jag antagligen ändå jobb eftersom det behövs folk i just varberg..! Grymt! frågan är bara hur man ska orka... men det löser sig! Eh.

Så ni läser nu på en utbildad barndanslärares blogg! Eh.. (igen)


Träffade massor med goa människor på kursen med! Totalt var vi väl en tjugo tjejer/kvinnor som tog kursen, och jag tycker att vi hade rätt kul tillsammans ;) det roligaste var nästan att jag träffade en tjej som jag dansade med på balettakademien för typ fem år sedan och som var grymt go. föhoppningsvis ses vi snart igen! tänk vart livet för oss och så liten vår värld är trots allt. för att vara filosofisk.

nu längtar jag bara efter att bli klar med allt innan jag drar till arvika och sedan hultsfred om två veckor..! herregud vad snart det är nu..! måste boka tågbiljett.. är så segt att det är så dyrt bara.. en tjugolapp hade räckt för en tur och retur till arvika tycker jag allt.. ;) borde åka ner till centralen och kolla om man inte skulle kunna få någon sorts studentrabatt.. hm. jaja, får väl ta det när jag får tid och ork.

hare gött vänner! hörs!

tomhet

det var nu fem dagar sedan jag tog studenten, och herregud vilken tomhet... fattar fortfarande inte riktigt vad som har hänt, det kommer liksom aldrig mer att finnas något Es3a-06, vi kommer aldrig mer stå på scen ihop, och så vidare och så vidare... helt otroligt! Självklart är det lite skönt, vi har ju inte direkt varit någon drömklass att varken gå i eller undervisa.. det pratas ju faktiskt om oss som den värsta klassen som gått musikalprogrammet :P men ändå liksom. Och det blev så mycket känslor på en gång, så man stod liksom inte ut utan jag exploderade snarare i ett lyckojubel och grät ögonen ur mig samtidigt.. haha. men ja, det blir något att sakna, även om dessa tre år har varit helt fantastiska och jag är jättenöjd så känns det som att vi fick fel avslut allihop.. fast ja, det hade väl inte kunnat bli på nåt annat sätt när jag tänker på det :P alla var ju inte direkt vänner när vi slutade. men ja, sånt är livet, man kan inte gilla alla.

imorgon tar hulebäckarna studenten och känner ju trots allt en del där, så det blir väl att ta sig dit med :) och sen konsert med bl a elefant och ape glaze på kvällen.. fattar inte hur jag ska hinna, men det blir bra..! (säkert :s)

Ape Glaze är ett grymt band med några goa killar från kungälv/tjörn som gått/går på mimers, såå grymt skön musik!
Elefant är ett göteborgsband jag hittade i lördags på picknickfestivalen, grymt härliga pojkar med goa låtar!! :D lyssna och njut!

Nu blir det mer läs av stieg larssons "luftslottet som försvann", hörs!!

ojojoj

Nuuu var det minsann typ år sedan jag skrev här.. men har verkligen inte haft tid, har haft världens bästa två, tre veckor eller vad det blir sedan sist jag skrev..! De sista föreställningarna av Grease gick helt underbart bra och var helt underbart roliga. Lite roligt var det att kungälvsbon Björn Gustavsson (ja, den Björn) var och tittade på sista föreställningen :) Han är ju utgången elev fråm Mimers om jag inte sagt det tidigare...
Resan till London var heelt underbar! Vi hade tur med vädret, träffade varandra lagom mycket för att alla i klassen skulle klara av att umgås.. nästan iallafall.. och jag hann med allt jag ville hinna med! Var på både British museum och Tate modern, båda var grymt intressanta och det fanns mängder med sevärda saker (mumier på British!!) och utställningar (jag säger bara Tate). Var på guidad tur i the Globe och hjälpte min vän Sanna att uppfylla sin barndomsdröm - att se Globe - och fick där se ett gäng skådespelare repa på scen inför en kommande föreställning, grymt spännande! Fick även sett både Lejonkungen och Les Misérables. Lejonkungen var helt fantastisk med scenografi, kostymer och koreografin var inte att leka med..! Men att ha sett Les Mis.. det var grejer alltså. Satt med en näsduk tryckt mot näsan genom hela andra akten, förbrukade totalt fyra eller fem näsdukar. Satt och verkligen storhulkade då och då.. helt galet!

Helgen innehöll audition, audition och ännu mer audition :) på fredagen var jag på Wendelsberg och gjorde intagningsprov till deras show-linje. Gick dock inte vidare, så lördag och söndag tillbringade jag delvis i Alingsås där jag var på audition till Rent, grymt kul det med, får svar vecka 25, hoppas! :D
I måndags städade jag ut mitt skåp, så otroligt skön känsla var det!! Lämnade tillbaka alla böcker, nyckel, slängde i princip alla block, häften och papper och tog med mig noter mm hem. Huvudläraren i sång bad även mig och Markus i klassen att sjunga en duett på skolavslutningen, av en särskild anledning, och efter många om och men blev det till slut "En helt ny värld" ur Aladdin, som jag faktiskt aldrig har sjungt, så det blir skoj!
Anledningen (som det egentligen inte var meningen att vi skulle få reda på, men som de flesta gissade sig till och som vi sedan råkade få bekräftat av ett papper på fel ställe...) är att jag, Markus och tre till har blivit tilldelade stipendium. Stipendiumen som finns är i sång, dans, teater, musikal och ett större stipendium för musikal eller vad man ska säga... Otroligt nog är det jag som fått det stora stipendiumet..! Åh så glad jag är, jag kan inte låta blii att berätta även om jag kanse inte borde.. inte för att det spelar någon roll egentligen eftersom de flesta redan vet det.. men ja :) Åh vad jag är nöjd med allt..!

Behöver jag ens säga att balen igår var helt underbar? haha, det var den iallafall! Alla var så underbart fina, det var god mat och rolig dans. (bilder kommer förhoppningsvis...) Liite för dåliga skor dock.. den som designade de skorna räknade inte med att kvinnor faktiskt också har lilltår.. inte okej! Påvägen tillbaka till färjan/bussen som skulle ta oss från Marstrand kunde jag inte gå med raka ben, måste sett ut som en nittioårig tant..! Haha.

Och idag.. ja. Har äntligen börjat rensa ut mitt rum som boktsavligt talat ser ut som en svinstia... det har legat kläder, skor, böcker, tidningar och allt annat möjligt och omöjligt strött runt både på golv och alla ytor i hela rummet och har inte bytt sängkläder på flera veckor heller.. inte okej, Tanya... men ja, påväg mot förbättring, nu har jag sorterat alla kläder och lagt tillbaka dem där de ska. Har i samma veva upptäckt att min garderob nu snart verkligen kommer falla ihop eftersom den är alldeles för överbelastad.. Herregud. Jag har bestämt mig för att införskaffa en grymt stor och rymlig garderob när jag flyttar hemifrån iallafall.

Jaja, ska fortsätta läsa på Stieg Larssons "Luftslottet som sprängdes" nu.. kunde knappt lägga ifrån mig "Män som hatar kvinnor", och denna andra del verkar inte vara bättre den.. helt underbart! Att jag inte har läst dem tidigare är ett under!
Hörs!

RSS 2.0