lathet

har precis tittat på "kalenderflickorna", mycket mysig och rolig film måste jag säga :) verklighetsbaserad dessutom, vilket jag tycker gör den ännu mysigare!

och innan dess har jag suttit i soffan. och suttit i soffan. och suttit i soffan. och inte lagat mat till imorgon, och inte lärt mig funkykidz-koreografierna, och inte... ja, och så vidare. diskat har jag lyckats göra faktiskt, men annars... herregud vad trött jag är. och det här tråkvädret gör det ju inte bättre direkt. någon som har nåt tips om hur man gör för att komma igång även efter skoltid?

nu måste jag sova, är svintrött verkligen. det är väl det som har gjort det kanske. natti på er.

hörs.

aha-år

har kommit på vad det här året kommer bli - ett aha-år! för jag får verkligen aha-upplevelser hela tiden! känns som att jag typ inte har kunnat dansa förut över huvud taget verkligen. idag på baletten efter att vi gjort ett par övningar vid stången (där lena varje gång hittar något helt otroligt uppenbart som man själv aldrig tänkt på) och så ska vi göra en grand batmá-övning utan stång (vet inte hur det stavas, men går ut på att man sparkar högt med benen typ), och jag ville typ inte göra den bara för att jag visste att jag skulle göra fel på något sätt... vill veta med en gång vad jag gör för fel! Men det är verkligen bra att känna vad man gör för fel för att sedan rätta till det och kunna göra allt ordentligt. Otroligt nyttigt. och frustrerande.

ska iväg och titta på lokalen jag ska ha Funkykidz-lektionerna i, nästa lördag blir jag dansfröken på riktigt :) ska även lämna in mitt cv på carlings som jag såg söker extrapersonal, så kanske jag lyckas skrapa ihop några slantar till... lär ju behöva dem.

nu måste jag äta, sen ska jag dra :) ha en härlig eftermiddag, hoppas erat väder är bättre än det är i varberg för tillfället.. regnar sådär äckligt lite så man bara blir fuktig över hela kroppen... ush!

vi hörs :)

kladdkake-helg

förlåt dålig uppdatering, men känns knappt som att jag har varit ensam de senaste dagarna, har flugit omkring hela tiden. Men roligt har jag haft :) orkade verkligen inte sitta hemma ensam i fredags, så jag frågade lite folk i klassen och det slutade med att jag, johanna och tove gjorde en tredubbel sats med kladdkaka med after eight och daim och åt det med frysta jordgubbar och grädde till filmen "Pianot", som var alldeles för dyster egentligen kändes det som...

igår på dan fick vi en liten guidad tur genom varberg med varbergsbon matilda :) slutade på espresso house där vi satt och snackade innan jag fick bege mig hem och ta hand om tvätten. lyckades verkligen inte få igång den förbannade maskinen först, men efter att ha hittat en bruksanvisning på nätet gick det till slut. det tar fyra timmar för maskinen att bli klar! herregud. å andra sidan torkar maskinen kläderna med då, så det är väl bra antar jag. så slipper man bombardera hela lägenheten med blöta kläder. bra grej.

sedan kom lille joel och hälsade på. trevligt att se honom igen, sedan han har flyttat till linköping för att plugga innovativ programmering, (tror jag det hette...) fråga inte vad det är. han åkte förut idag vid halv tolv, och sen dess har jag knappt gjort något över huvud taget verkligen. duscha är det mesta jag har orkat. haha.

har tittat på filmen "Du Levande" också eftersom Joel rekommenderade den så varmt, och den var verkligen grym. Speciell, jag tror att det är en sån film som man antingen älskar eller hatar, men jag tyckte den var helt underbar. Förstod den dock inte, så måste se den ikväll, måste veta hur det hängde ihop! Här är mitt favoritklipp, kan inte sluta citera hennes "och jag är jävligt sur och sned för det", Joel och jag skämtade om det hela tiden!

så se den :) nu ska jag laga middag bestående av.. nudlar eller nåt.. eh.

hörs sen eller nåt :)

igång

oj vad jag har flängt runt idag ska ni veta :) inte nog med att jag går som en tant för att jag har så otroligt ont i kroppen, jag tar mig dessutom runt halva varberg på cykel.... seriöst tanya, skyll dig själv!

vi hade en grymt bra dag i skolan, trots träningsverken. Vi började med modernt för läraren som också håller i baletten: Lena. Hon är såå bra! Helt grym verkligen. Men sedan hade vi iallafall jazz, och där fick jag känna på vad bra stretching var. Det var smärta. Vi skulle t ex stretcha ut en pytteliten muskel i rumpan genom att stå mitt emot stången och lägga upp ena benet på stången i ungefär samma postion som när man sitter med benen i kors, dvs hela vaden/skenbenet  skulle ligga längs med stången framför en. jag har använt den stretchen tidigare, men aldrig i mitt liv har jag fått så ont av en stretch som jag fick där! För inte nog med att vi skulle stå i denna fruktansvärda position, vi skulle även pressa skenbenet ner mot stången så att det gjorde tio gånger så ont..! Herregud alltså, att man gör detta frivilligt. Dansare är verkligen masochister i grund och botten.
Efteråt kändes det dock grymt skönt, det köndes som att man fick en helt nytt sätt att gå bara genom att sträcka ut just den lilla punkten i rumpmusklerna.
Detta gjorde vi med Sofia, den andra dansläraren vi har, och hon verkar verkligen helt grym på det där med stretching. Vi har det faktiskt på schemat en gång i veckan, och jag ser verkligen fram emot de lektionerna! Vighet here i come typ :)

Under eftermiddagen fick vi även återupptäcka hur man står och går. Helt sinnessjukt hur mycket skillnad en sådan liten sak som om man har vikten på tår (mitt på foten) eller hälar gör! Detta är verkligen dansares sätt att nörda har jag kommit fram till. Alla står och tittar på ett låtsasskelett som döpts till Big Ben (höhö) och blir förundrade över hur solarplexus (hur det nu stavas) gör att man får otroligt mycket bättre kontroll på kroppen, och även bättre hållning. Det är verkligen dansares sätt att nörda på, haha.

Tänkte att jag kanske skulle förklara och visa det där med viktfördelning och hur otroligt mycket det gör för ryggen att gå rätt. Har själv alltid haft problem med ryggen, men nu vet jag precis varför. :)

Men nu ska jag fortsätta baka bröden jag håller på med. Jag har blivit så otroligt vuxen - bakar eget bröd av ekonomiska själ! Haha.

Men vi hörs :) godnatt på er.

träningsverk!

herregud, kommer inte kunna röra på mig imorgon..! hade ju redan träningsverk från igår, och så känner man av den hur mycket som helst idag, och så kommer jag seriöst falla ihop i en liten blöt hög imorgon..! Helt sinnes. men roligt är det, och jag känner verkligen hur jag redan börjar förbättra och justera vissa saker. Åh vad jag längtar tills vi kommer igång på riktigt :)

man märker verkligen hur mycket man även anstränger hjärnan när man trännar tre timmar i princip i sträck, man blir helt mosig i huvudet. det är väl hjärnmuskeln som bränner fett. höhö. eh. men det är gött att börja få koreografi man ska ta in och lära sig på kort tid, gött att aktivera kroppen igen efter en sommar av alldeles för lite träning och alldeles för mycket av alla sorters onyttigheter. så nu börjas det på en (relativt) ny kula med (relativt) nyttiga matvanor och allt vad det heter.
det jobbiga är bara att jag är hungrig ungefär hela tiden. haha, herregud vilket i-landsproblem! men vilka problem vi har här i lilla sverige är egentligen inte i-landsproblem? just det.

hann ju aldrig införskaffa såna där "trampdynor" förresten... får bli när jag åker hem nästnästa helg. hm. ja, så får det bli.

ska se vad jag kan hitta för mat i mitt skafferi nu, är skithungrig! vi hörs!

aj.

vad tror ni inte är det första jag gör när vi ska börja dansa halv nio på morgonen? jo, min förbannade höft-knut-nånting-vadenuär-grej knäckte till, coh sen kunde jag knappt röra mig en stund för att det gjorde så förbannat ont. kul tanya, jättekul! och jag känner det fortfarande. seriöst, vad har ödet för problem med mig?! Låt mig spela schack med döden eller nåt istället då, för nu vill jag faan dansa när jag väl är här!!! tänk om jag inte kommer kunna röra mig ordentligt? Vad gör jag då liksom? Går här och mestränar och utvecklas inte som jag vill ändå? Eller ska jag skita i det här och åka hem? Vill inte!

Frustration.

Tillslut kunde jag göra det mesta iallafall, var bara tvungen att kontrollera mig och hålla tillbaka mycket mer... tråkigt. Men bra kanske, så man känner när man gör fel och när man gör rätt. Eller nåt.
Ska göra middag nu i vilket fall, man blir verkligen hungrig av att dansa en hel förmiddag!

Hörs!

bra dag :)

ja, verkligen bra dag idag. gick för att bada med två i klassen, men det var otroligt kallt i vattnet, och när vi väl bestämt oss för att bada ändå så var det massa brännmaneter överallt..! klarar verkligen inte av dem. sen kom vi på att alla tre behövde handla, så vi gick hem till oss själva och så träffades vi en kvart senare igen och gick och handlade ihop ^^ handlade massa grönsaker och grejer, så nu har jag pastasallad för minst två dagar ståendes i kylen. skönt måste jag säga.

det är verkligen så skönt att träffa människor med samma intressen, jag är så glad för det! lite tråkigt kanske att inte ha "olika" kompisar, i princip alla jag känner håller på eller har hållt på med musik, dans eller nåt liknande, och det är så gött att ha nåt att relatera till hos sina kompisar och som gör att man förstår varandra på nåt sätt. låter fanatiskt på ett sätt, haha. får väl hoppas att ingen av mina nya klasskompisar läser det här, då tror de la att jag är knäpp ^^ men ja, det är gött att ha människor omkring sig som har samma intressen, som också tänker sig att kankse satsa på detta. när jag säger att jag håller på med dans och sånt och har som mål att bli musikalartist har jag fått höra oj, och wow, och jaha, och kan man tjäna pengar på det? haha. en del tycker ju bara att det är jätteroligt, men en del har svårt att tänka sig att man faktiskt kan hålla på med sånt seriöst.

men ja, vissa vill bli läkare, vissa vill bli veterinärer, vissa vill bli poliser. jag råkar vilja bli musikalartist. och ja, på grund av konurrensen krävs det både att man är bra och en del tur att få utbilda sig till läkare. och ja, på grund av konkurrensen krävs det både att man är bra och en del tur för att lyckas som musikalartist.

tror jag. vi hörs
.

första dagen

ja, som sagt, första dagen i skolan idag, och det blev en grymt bra dag! kommer antagligen inte komma iväg och handla som planerat, men det kan jag göra imorgon... eh. Men ja, vi blir max femton stycken, en kille går det där till och med..! väntade mig ett år med bara tjejer, så blev glatt överraskad :) alla var trevliga, vi gick och fikade tillsammans ett par stycken efter att vi blivit klara med våra danslärare. mycket mysigt, man fick veta lite mer vart alla kommer ifrån, hur mycket de har dansat och sådär. ser fram emot imorgon när man får se vad alla går för också..! några har man ju sett på intagningen, men man hann ju inte direkt se så mycket... åh vad kul det ska bli! börjar med modernt och sen balett på förmiddagen, vad vi ska göra på eftermiddagen blir en överraskning än så länge.. wii!

men ska se om jag kan få tag på två av mina klasskompisar nu, vi pratade om att sticka och bada i det underbara vädret!


vi hörs senare, njut av sommarens sista strålar nu!

trolleri och andra läskigheter

sitter och tittar på ett program där de avslöjar trollkarlars trick. har alltid varit smått rädd för trollkarlar, de lyckas ju med det övernaturliga for christs sake! så lite gött att se att de faktiskt inte är övernaturliga på riktigt. samtidigt fattar jag inte hur de kan tillåta att man gör ett sånt här program, en trollkarls hemligheter borde få förbli hemliga, att man inte vet hur det går till är väl halva tjusningen antar jag...

fattar inte riktigt att jag börjar imorgon, gud vad skumt! det känns som att en ny del av livet påbörjas imorgon, ett nytt avsnitt liksom. jag börjar nästa steg på utbildningen som förhoppningsvis kommer göra mig till antingen dansare eller musikalartist..! helt sjukt. samtidigt känns det inte som att det faktiskt kommer bli så... måste verkligen se till att komma igång med röst och skådespel och allt! gå med i den där gospelkören som finns i trakten. får se om jag vågar ringa dem eller inte...

men nu ska jag se batman begins som jag inte har sett nån gång än... hörs!

nöjd!

åh vad nöjd jag är med midnattsloppet! kom precis upp från duschen och fick reda på mitt resultat av mamma som var snabb med att kolla våra resultat. 54:54 sprang jag på! heelt otroligt. trodde verkligen inte att jag skulle klara det på mindre än en timme så lite som jag har sprungit, och så springer jag snabbare än förra året till och med..! helt sinnessjukt. men roligt :)

ville bara berätta det, haha. ska fortsätta se "den onde, den gode, den fule" som går nu. får se när jag hinner skriva imorgon, ska ta mig tillbaka till Varberg först, så blir väl nån gång på eftermiddagen nån gång, nån gång. eh.

men vi hörs då ;) natti

ladda ladda

förlåt dålig uppdatering igår, flängde runt överallt hela dagen igår... träffade även några från gaycamp-gänget, mycket mysigt tycker jag :) hann med att åka och gratta julius som fyllt år med, kunde inte stanna så länge, men det var trevligt måste jag säga.

idag, mina vänner, ska tanya springa en mil..! herregud, det blir intressant att se hur det går... haha. men kom gärna och titta och heja på, det blir så mycket lättare att springa och så mycket goare stämning då :)

ha en bra dag nu när solen tittar fram :) måste börja göra mig iordning nu, ska ju ha möte med funkykidz-människorna innan också... ha kollat igenom lite material jag har fått av dem och jag ser verkligen fram emot att få börja repa in alla moment!

önska mig lycka till.. vi hörs!

ps. ny design

klar med ny design :) är lite halvnöjd, små sjusteringar kommer säkert att göras. men får duga sålänge. har inte sett det själv än, så får väl en överraskning imorgon ^^

godnatt igen. ds.

byby everybody

det känns som att alla bara försvinner just nu, alla sprider ut sig över sverige och övriga världen och man kommer verkligen inte kunna träffa alla lika mycket som tidigare. jättetråkigt verkligen. och att säga hej då är verkligen bland det värsta jag vet, jag har typ fått igång nån försvarsmekanism så jag typ stänger av alla känslor när massa sånt jobbigt kommer. man får helt enkelt tänka att livet tar oss dit vi vill och förhoppningsvis och antagligen ses vi igen.

för att citera jonas gardell (inte ordagrant, men) så i slutänden har man bara sig själv att komma tillbaka till, alla andra är "bara" människor som man antingen kan vara glad över att man fått lära känna eller människor som iallafall påverkat en på något sätt, i någon riktning. man får vara glad för den tid man har tillsammans och ta hand om den, mer än så kan man inte göra och man får väl på något sätt lära sig att acceptera det.

angående dansgrejen, jobbar på ny design, men tar en stund att klura ut allt... nån kunnig får gärna hjälpa mig så går det säkert snabbare, men annars får ni hålla er till ståls eller vad man säger ;)

godnatt på er, hörs imorgon.

picknick

är hemma i göteborg nu igen, min vän jonna flyttar till hudiksvall eller nåt sånt om ett par dagar, så blir sista gången jag ser henne på evigheter nu.. :( kommer verkligen att sakna henne. så vi ska iallafall ha picknick i slottsskogen, vilket blir mysigt  eftersom jag antagligen får träffa många jag känner som jag inte kommer träffa mer på ett tag eftersom även jag säg är i varberg. måste bara fundera ut vad jag ska ha med mig och picknicka på.. gjorde pannkakor i varberg, men kunde inte ta med dem eftersom jag inte hade någon burk...

har antagligen fått ett till jobb som danslärare i varberg med :D ska ju redan jobba som barndanslärare för funkykidz, men medborgarskolan annonserade efter "dansledare" så ska träffa en kvinna därifrån imorgon. åh vad glad jag är! tänk om det räcker med att jag jobbar där med och slipper jobba på ica eller i nåt café eller nåt?? guud vad kul! så kommer åka fram och tillbaka till varberg tre gånger från idag till söndag. mycket roligt.

tänkte passa på att köpa ett par "såna man snurrar i" som hanna uttrycker det :P ni ser på bilden nedan.. typ trampdynor eller vad man ska säga som verkar skitbra att dansa modernt i . recension kommer efter skolstarten ;)



men ja, får väl börja göra mig iordning nu, ha en härlig dag i solen! vi hörs!

danstema?

funderar på att skaffa mig ett lite mer genomgående tema på bloggen... och eftersom jag ju kommer dansa hela året och inte kan få NOG av detta, så varför inte köra på det? vad tror ni?



känner verkligen att det är detta jag vill göra med mitt liv. kan inte tänka mig att arbeta med något annat på ett seriöst sätt. jag har funderat på psykologi och det vore verkligen intressant, men herregud, ska jag ägna mitt liv åt något som jag kan tycka är intressant eller något som jag älskar av hela min själ? är det inte värt att jaga den drömmen då? självklart vill jag inte finna mig själv sittandes i en kassa på ica om tjugo år, men när jag fortfarande kan, kan jag inte få jaga den drömmen då? eller är det bara meningslöst?

svåra frågor. det går verkligen inte att säga något definitivt förrän i efterhand. så jag tänker jaga min dröm, jag tänker jaga den och en dag ska jag fånga den och göra den till min verklighet.

så, välkomna till tanyas dansblogg... eller nåt.

vi hörs.

nyttighet

nyttigheten flödar i varberg kan jag säga! var ute och sprang i drygt 45 min, herregud vad jobbigt det var, men värt nu i efterhand. så nu har jag precis duschat och ätit en provisorisk lunch bestående av två knäckemackor med skinka, en morot, ett äpple och en kopp grönt te :) grönt te är verkligen mitt favoritte, oberoende av vilken sorts grönt te det är. och förutom att det är gott så är det ju bra för matsmältningen, och det gillar vi ^^

känns så bra att ha börjat komma igång nu, både inför loppet på lördag (...) men också inför nästa vecka då dansen drar igång! stretchar efter varje joggingtur, men är fortfarande stel som ett kylskåp... ja, sånt är livet, vissa föds med vighet andra föds med... ovighet. eh.

måste ut och börja leta jobb nu.. måste verkligen ha en till extrainkomst för att klara mig. segt måste jag säga, men ja, sånt är livet.

ha en bra eftermiddag så hörs vi säkert senare.

så du tror att du kan dansa?

seriöst, det programmet är helt galet!! blir man någonsin hälften så duktig som de som dansar där så är man lycklig. alltså, det går liksom inte ens att säga vem som är sämst, för så fort jag har bestämt mig för någon jag inte gillar så kommer nästa dansnummer och så sitter man och gråter liksom!!

bästa danserna ikväll:

melissa och ades moderna dans som handlar om en kvinna med bröstcancer. say no more.

jeanine och brandons pop-jazz-dans. samspelet är heelt otroligt!

 som domarna sa efteråt: det är så starkt jobbat att jeanine lyckades hålla samma takt som brandon. hans styrka är verkligen enorm! och hon är helt fantastisk. tror jag är lite förälskad i den kvinnan.
och seriöst, jag satt och grät efter melissa och ades nummer, helt sinnessjukt. och jag gillade inte ens melissa innan i programmet, men det var heelt sjukt bra.

tittar man på dessa två nummer så fattar man hur mycket man kan förmedla bara genom att använda sin kropp. det känns inte ens som att man behöver några ord om man kan uttrycka sig på detta sättet. och fatta - egentligen - hur mycket skickligare det är att med enbart kroppen som intrument förmedla samma saker som en skådespelare gör på en scen. det är så mycket lättare att gömma sig bakom ord som skådespelare eftersom man trots allt säger de ord som ska bli sagda. det är väl också det som skiljer bra skådespelare från dåliga i och för sig, bra skådespelare behöver inte ens säga något. så just dessa två konstformer är grymt lika varandra, när man tänker på det. och det är väl antagligen därför det inte spelar särskilt stor roll för mig om jag blir dansare, skådespelare eller musikalartist, eftersom alla handlar om att uttrycka känslor, det är bara olika medel för att nå samma mål. och det känns rätt bra att veta.

det var kvällens filosofiska tankar. enjoy. hörs imorrn. natti.

vuxenliv

herregud vad duktig jag har varit idag! har packat upp alla mina grejer, lyckades få plats med nästan allt till slut, har bara mina sångpärmar och en necessär kvar som känns lite malplacerade... men det löser sig.  har sprungit i typ fyrtio minuter, lite jobbigt att jag inte vet hur långt det är jag springer längre, med vi får väl se hur mycket det har gett på lördag..! var dessutom på ica för att skaffa mig ett ica-kort (hur många vuxenpoäng fick jag inte där?!) och passade på att köpa grönsaker och dip som jag ska äta ikväll till so you think you can dance. är så glad att jag nu kan titta på femman! var på biblioteket med och skaffade ett lånekort och lånade lite böcker. läste lite ernest hemingway i svenska b-kursen och blev verkligen kär i hans sätt att skriva, så jag lånade hans "farväl till vapen" och "solen har sin gång". får se om de är nåt att ha. lånade "sushi för nybörjare" av marian keyes med, men vet verkligen inte om det är min sorts bok... får väl se. vad tycker ni? vad gillar ni att läsa? eller gillar ni inte att läsa? tycker ni det är jobbigt att jag ställer så mycket frågor? better get used to it! eh, nej men... eh.. ja, vore kul att veta :)

nu ska jag hitta noter på nätet så jag kan sjunga trots att jag inte har något piano med mig. blir kul..! eh.

hörs sen, puss på er.

finally in varberg!

nu har jag äntligen flyttat ner till Varberg och börjat installera mig. Igår åkte vi och kollade på ett annat hus i Varberg där en herre hyrde ut lägenheter, och de var såå mycket finare än på det andra stället! så det slutade med att vi skrev kontrakt med honom, jag åkte och hämtade mina grejer i det andra huset, sa till kärringen att jag inte ville bo i hennes hus längre, hon blev skitsur och jag åkte och bosatte mig i den andra lägenheten. Kommer dela den med tre andra tjejer som inte har kommit än, men det blir säkert bra. I vilket fall så ligger detta huset så mycket närmre folkhögskolan och mycket mer i centrum, hyran är väl en hundralapp dyrare, men det är det lätt värt! Världens trädgård med plommonträd och grejer finns det med :)

Jag och mamma var även och köpte nya joggingskor igår. Kvinnan i affären sa att stortån ska vara typ en cm från längst fram i skon, vilket gjorde att både jag och mamma egentligen skulle haft minst en storlek större var, men de fanns bara i en storlek, så  mammas var "lagom" och mina var "för trånga"... haha. Det ska säkert gå bra ändå. Jag har haft ett par väldigt mycket tightare joggingskor innan, och jag har aldrig fått några blåa tår minsann..!

Så nu ska jag snart ut och testa mina nya skor, får bara låta frukosten sjunka lite först ^^

hörs sen!

lägenhetsstrul..

flyttade ju som bekant in i takvåningen i varberg igår, men herregud vad struligt det var. för det första var hon inte klar med lägenheten när vi kom, så vi fick åka iväg och passade då på att handla lite matvaror. när vi kom tillbaka och kom upp så blev jag först förvånad över att det bara var ett rum och inte ett rum plus ett sovrum och klädkammare som tjejen som visade runt oss innan hade sagt. när vi då lät tveksamma så sa kvinnan ungefär "jomen känns det inte bra så går det att dra sig ur. det står folk i kö som ska ringa på söndag om det är så." åh, det låter ju tryggt, verkligen! tänkte jag. men ja, jag gillade ändå rummet, så jag tänkte att skit samma, efter idag när vi har skrivit kontrakt behöver vi väl inte se henne mer. med det var nästa överraskning: hon hade inte med sig kontraktet! härligt!

så ja, allt detta och lite till var förmycket att ta, särskilt eftersom jag var otroligt bakis efter i fredags, kunde inte äta något på hela dagen. min kropp tål verkligen inte alkohol! herregud. jag följde med hem igen iallafall, behöver ha med mig en del grejer imorgon när jag åker tillbaka dit ner, bland annat min cykel som kommer vara min bästa vän det är året.. :) så det blir väl antagligen att jag bor i den våningen, och jag tror det blir bra ändå, när allt väl är iordning.

vi hösr senare eller nåt... ska se om jag inte kan fixa till layouten till bloggen.. tycker den är lite väl.. ja, nånting. puss på er.

trevliga människor

de senaste två, tre dygnen (vad det nu är...) har varit grymt roliga! i tisdags när jag satt här vid datorn i godan ro får jag plötsligt ett sms från gitarristen i gaycamp (anders) som skrev att han och calle och ville var inne i stan och jag borde komma dit. i brist på dåliga undanflykter och tanken på att det nog blir sista gången jag ser de grabbarna på ett tag så tog jag mig in till stan där vi spenderade ett antal timmar på babar och sedan drog till berså. berså är för övrigt ett ställe jag aldrig trodde att jag skulle gå till. mycket intressant. men ja, bra dansgolv var det ju iallafall. och grymt kul att träffa dem nu en sista gång på ett tag... :)

igår träffade jag hanna inne i stan, och herregud vad mycket det känns som vi hann med..! vi började med att ta en snabb fika på espressohouse innan vi drog till kungstorget där detektivbyrån spelade. guuud vad jag gillar de killarna!! deras låt life/universe är verkligen to die for!! blir helt lycklig varenda gång jag lyssnar på den. och fatta då live! jaja, nästa sak som hände var bland det pinsammaste jag varit med om.
för att göra en lång historia kort så såg jag en grymt snygg kille under spelningen som såg mig med. hoppades på att han skulle komma fram till mig eftersom jag själv är för feg för att börja snacka med folk bara sådär. han går dock iväg. det slutar med att jag "springer in i honom" igen, raggar upp honom totalt (på ett otroligt pinsamt och löjeväckande sätt) och får efter en stunds prat hans telefonnummer och han tar mitt. hanna kommer och jag tar mig med bultande hjärta och nån töntig artighetsfras från honom och till hanna. herregud. det var verkligen bland det värsta jag varit med om, ångrar i efterhand att jag gjorde det. men ja, lite modig antar jag att jag var... eh. (intressant anekdot va?)
efter detta äventyr bestämmer vi oss för att dra nånstans och bara ta en öl eller nåt, och vi hamnar till slut på king's head på andra långgatan. trevligt ställe måste jag säga. det slutade med att den ölen blev  till tre, vi träffade några mycket trevliga människor som vi snackade med en del och vi missade tack vare detta trevliga större delen av so you think you can dance som vi skulle sett hemma hos hanna. apropå so you think you can dance: kolla in det här! det finaste jag sett på länge :)
och sen sov jag en lång natts skön sömn.

idag har jag fått vara hemma hela dagen och gå ut med hundarna... mycket segt. har egentligen haft rätt mycket att göra, men har typ bara kollat på film hela dagen :P fick dissa både mickan och bob hund för det.... seegt! men ja, ska ut med mickan och sanna en sista gång imorgon iallafall :) det blir grymt!!

sov gott vänner.

hej igen

efter ett uppehåll på sisodär.. ja, vad är det? Tre månader? Fyra? Sorry, har ingen koll, så himla mycket har hänt den senaste tiden så jag har verkligen inte orkat/hunnit ha igång bloggen för det.... men ja, nu kör vi igång igen!

Kan väl börja med att berätta att jag kommit in på Löftadalens danslinje i Varberg, så för ögonblicket håller jag på att organisera grejer inför flytten till en vindsvåning i Varberg :) Otroligt spännande kan jag säga! Jag kommer bo i ett vanligt bostadshus med två våningar plus vind och källare, och alla våningar kommer vara upptagna av diverse studenter..! Låter så himla kul :) hoppas bara inte att det är konstiga människor som bor där... jag har redan träffat en av de som kommer bo där, och hon verkade trevlig iallafall. Skriver kontrakt nu på lördag och kommer antagligen bosätta mig permanent där inte så lång tid efteråt. Måste säga att jag hoppas på sol nästa vecka så jag kan ligga vid havet och sola och bada en massa! :D men ja, fet chans som det verkar nu... eh.

Min sommar har varit otroligt rolig, känns som jag har gjort typ allt och ingenting. Fattar inte vart tiden tog vägen, men antar att sommaren har flugit iväg bara för att jag har haft så nedrans roligt hela tiden! Har utbildat mig till Funkykidz-instruktör, så kommer jobba som barndanslärare två gånger i veckan i varberg, heeelt lovely. Har lärt känna nya människor som kommit att stå otroligt när mig på olika sätt den här sommaren och för ett tag framöver. Har varit på två helt grymma festivaler, jag ville verkligen inte åka ifrån hultsfred, saknar det fortfarande..! har lyckats hitta ett jobb och jobba en del dessutom (tack hanna) så nu har jag lite pengar inför varbergsflytten... om jag inte råkar shoppa upp alla pengar igen..

har shoppat alldeles för mycket för mitt eget bästa den senaste månaden sisådär..
. men är grymt nöjd med mina köp, bland annat steppskor och en svindyr skinnjacka från topshop som var preciiiis en sån jag letat efter hur länge som helst, så att den var svindyr fick helt enkelt inte lov att spela någon roll. (bilder kommer antagligen i framtiden då jag använder den i princip hela tiden!) Jag, min mamma och mina tre systrar var dessutom i Ullared i fredags. Man kan ju säga att det inte slutade särskilt bra för mammas plånbok som betalade hela besöket... eh. Men fick köpt en hel del nödvändiga och minst lika onödvändiga saker, det beror på vem man frågar...

Så ja, nu kör jag en nystart med blogg, Varberg och määängder av dans för en tid framöver! Enjoy!

RSS 2.0