t9

alltså, t9 måste väl ändå vara något av det knäppaste. jag ska skriva antivirusprogram, och jag kunde faktiskt räkna ut att det inte går att skriva, men jag är för lat för att trycka upp en ny meny där jag kan välja att lägga in ett nytt ord i t9s knäppa ordbok. så jag skriver och väntar på att telefonen ska säga att det inte finns något sådant ord, och sedan lotsa mig vidare. Istället får jag två alternativ:

Antitistrssoisbm

eller

Antitistrssoisbö

...

när jag sedan lagt till några bokstäver på måfå får jag reda på att det ordet inte finns i ordboken. för att citera sanna: nääääääääääääääähhheeeee?

för att byta ämne totalt, så kom jag ju på att jag hade tänkt råda alla att antingen inte se eller absolut INTE ha för höga förhoppningar om nya salander-filmen, flickan som lekte med elden. alltså, det var en av de mest lama och b-aktiga filmer som jag har sett på länge! och skådisarna (de flesta) i den filmen är inte dåliga. då pratar jag verkligen inte om förbannade Paolo Roberto eller den lama snubben som spelade Dag Svensson, för de var ju en av anledningarna till att filmen sög så brutalt. Alltså, hela grejen med (förbannade) paolo roberto var typ en heelt frruktansvärd korsning mellan wannabe amerikansk action och uppvisning av hur otroligt duktig (not) han är på att boxas (ljuden - seriöst?!) och skådespela (eh, vad var det sa du?). alltså, han måste vara bland de sämsta på att spela sig själv. (de feta bokstäverna representerar min avsmak för hela detta avsnitt i filmen.) iallafall, heelt sinnes.

herregud vad parenteser det blev. har alldeles för mycket att säga på en gång, haha.
men ja, hare gött!

muse

eftersom jag har skrivtorka får ni hålla till godo med en låttext istället. hitta låten. den är sinnessjukt bra. hela det albumet är ganksa sinnessjukt bra. black holes and revelations heter det. med muse.

Far away
This ship has taken me far away
Far away from the memories
Of the people who care if I live or die

Starlight
I will be chasing a starlight
Until the end of my life
I don't know if it's worth it anymore

Hold you in my arms
I just wanted to hold
You in my arms

My life
You electrify my life
Let’s conspire to ignite
All the souls that would die just to feel alive

i'll never let you go
If you promise not to fade away
Never fade away

Our hopes and expectations
Black holes and revelations
Our hopes and expectations
Black holes and revelations

Hold you in my arms
I just wanted to hold
You in my arms

Far away
This ship has taken me far away
Far away from the memories
Of the people who care if I live or die

i'll never let you go
If you promise not to fade away
Never fade away

Our hopes and expectations
Black holes and revelations
Our hopes and expectations
Black holes and revelations

Hold you in my arms
I just wanted to hold
You in my arms


det är ju verkligen inte så att jag skriver texten för att det är så jag känner mig, för det är det verkligen. eller lite. men verkligen inte det om hold you in my arms. jag har ju inte riktigt någon att holda in my arms, som man säger (?). men ja, texten är bra som sagt. och min hjärna är som sagt inte heller helt frisk, som sagt. så jag slutar skriva nu. godnatt.

och snälla, glöm att ni någonsin läst detta inlägg.

ork

detta är något jag saknar när jag är hemma. ork. jag orkar inte lägga in ett nytt lass tvätt i maskinen. jag orkar inte gå upp och sätta på mig en tröja så jag slipper frysa. jag orkar knappt göra pannkakor, fastän jag verkligen är jättesugen på det, och detta, mina vänner, är inte likt tanya alls. vill hon ha något sött eller gott eller vad som så gör hon det. men nu orkar hon inte. och har ont i huvudet konstant. antagligen på grund av vattenbrist eftersom hon tappade bort sin vattenflaska. Stackars tanya, tänker alla. det är så synd om henne! ja det är det!

eh.

var ute i göteborg igår med vänner jag inte träffat på länge, och vilken kväll det blev. inte i positiv bemärkelse iochförsig. vi kom inte in på de ställen vi ville in på, och så splittrades vi och jag och några till hamnade på storan som hade 120 spänn i inträde. fråga inte hur vi tänkte. och det hade nog varit roligt om alla andra som var där inte bara hade varit där för att se banden som spelade. vi ville ju dansa liksom, men det var vi ganska ensamma om. hittade dock ett nytt band som var grymt sköna, bye bye bicycle kallade. kolla in dem :)
men ja, det blev ingen sen natt iallafall, jag somnade runt kvart över tre någon gång.

haha, fick ett mycket roligt sms av johanna i fredags. hon hade nämligen sagt till våra lärare att hon hade extrem mensvärk både i torsdags och fredags för att hon skulle kunna åka och hälsa på sin pojkvän som bor i kalmar. såhär skrev hon:

haha gissa vad som hände med mensvärken. Det slog in, hårt som fan. Har åkt ambulans och bott på sjukhuset idag tack vare den. Ironi. Puss

Det lönar sig aldrig att skolka. eller jo säkert, men.. nej.

såg ju flickan som lekte med elden i fredags med. recension dyker upp snart. när jag får ork.

haha

kom på att jag kanske får ta och förklara titeln på förra inlägget - zero to heroes. Det är nämligen namnet på vår klassblogg som ni måste gå in och kolla på. http://zerotoheroes.blogg.se/, sådär. Anledningarna till varför vi heter just zero to heroes är flera, men går ni in och kollar på videon som finna på bloggen så får ni en del i det hela.

Så gör det :)

zero to hero

för det första: jag tänker inte mer be om ursäkt om jag inte bloggar varenda dag, vilket jag kom på att jag har gjort. Jag hinner helt enkelt inte, och orkar inte. Har stupat i säng tio respektive nio de två närmaste dagarna och mellan det har jag seriöst vart tvungen att planera in exakt när jag hinner äta. Jag behöver väl inte ens nämna vad det är som tar upp all tid.

Men nu ska jag sluta klaga och berätta om dagens lärdom. Har man hållt på med teater eller liknande innan så har man hört uttrycken agonist och antagonist. Agonisten i en film eller liknande är t ex batman och antagonisten är då t ex jokern (som btw ju är heelt sinnessjukt bra! den som inte har sett the dark night - se den eller... ja, bara se den!) och inom dans används också dessa uttryck på ungefär samma sätt för att beskriva vilka muskler som ska jobba i en viss rörelse. Om man t ex lyfter upp benet så att låret går ut ifrån kroppen så är lårmuskeln agonisten och muskeln på baksidan av låret antagonisten. Antagonisten gör alltså (precis som jokern) tväremot vad agonisten gör - nämligen slappnar av. Eller det är målet iallafall. Sen om man lyckas med det eller inte är en annan sak, men det är grymt bra att tänka på eftersom man lär sig exakt vilka muskler som man ska använda i olika rörelser och kan jobba mot att faktiskt göra det.

Det kanske låter jätteflummigt men.. ja, det kanske det gör. Synd för er :P


Nu ska jag iväg och hjälpa Matilda i klassen med koreografi. Vet inte om jag har nämnt det, men ska vara med i en dansgrupp nu som ska uppträda när Varbergs innebandylag spelar hemmamatcher och typ vara cheerleader, haha. Vi har det töntigaste namnet jag har hört på länge. Björn Borg Girls. Men blir man sponsrad av Björn Borg, så vad ska man göra liksom. Vi får iallafall kläder och skor och grejer av dem, så det är värt. Så nu ska vi hitta på koreografi till det iallafall :)

Hörs, om jag orkar.

omegle

Min gode vän Joel tipsade mig igår eller nåt om en hemsida han hittat som heter omegle.com där man startar en konversation med någon vem som helst från hela världen utan att ha en aning om vem det är.

Och det bästa är att joel är mästare på att hålla igång roliga, helt vansinniga konversationer. Detta är min favorit hittills.

You: HOW DO I GET SMALL LETTERS AGAIIN
You: I HAAATE COMPUTERS
Stranger: press the button next to a
Stranger: the one that says Caps Lock
Stranger: and stop cruise controlling
You: WHY THANK YOU, THAT MAKES IT MUCH EASIER. I WAS KEEPING MY STUPID FINGER ON SHIFT
You: NOW I DON'T HAVE TO PRESS ANYTHING  
Stranger: FFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUU


You=Joel.

Jag dööör! Jag lyckas inte alls lika bra.. men det är kul bara att läsa var joel håller på med xD

Try it!

koreografi-torka

jag har ett problem. om en vecka ska jag dansa två moderna danser på Göteborgs Världskulturmuseum (eller vad det heter). Låtarna är 3:27 respektive 3:47 minuter långa. Koreografin har jag gjort själv. Eller ja, det är väl det som är problemet - jag har gjort en halv låt av två, och då har jag gjort den korta. Förstår ni om jag har lite panik?! Har ingen aning om hur jag ska lyckas göra två hela låtar innan nästa måndag då genrepet är. Kommer få vara kvar i skolan två timmar varje dag den här veckan, för jag är ju inte direkt snabb på att komma på koreografier heller... Bra Tanya, bra. Grejen är ju att jag hade kunnat vara klar, jag har vetat om att jag ska dansa där i en månad typ, bara det att jag inte fick musiken förrän för typ en och en halv vecka sen, och då hade jag mängder av andra grejer att göra också..! Herregud. Får väl se om jag överlever de två närmaste veckorna. Sen är allt relativt lugnt. Tror jag.

Kom gärna och titta. Ska dansa på världskulturmuseet i göteborg den 29/9 (kl 16:20 är det beräknat). Som sagt. Det kommer bli intressant. Eh.

En rolig sak nu då :) Vi i klassen funderar på att starta en gemensam blogg där alla kan vara aktiva, lägga upp foton och filmer och dokumentera våra framgångar. (Det kanske blir lite roligare att följa än min tråkiga blogg utan bilder...) Får se när den kommer igång, kankse redan imorgon, kanske inte alls. I'll keep you updated. Eller nåt.

Nu ska jag försöka komma på ytterligare koreografi. Som sagt.

Hörs.

rökning

såg precis en repris av debatt (heelt sinnessjukt vad de människorna pratar i varandras munnar förresten) och där pratade de om den nya lagen som kommer att börja träda i kraft i maj eller nåt nästa år. den går ut på att man förbjuder rökning på arbetstid, alltså att man får röka på lunchen men inte på raster. jag vet verkligen inte vad jag ska tycka om detta. eller det vet jag väl egentligen, men.. ja, på ett sätt är det ju skitbra eftersom människor då tvingas trappa ner på rökningen och på så sätt kommer att må bättre. Frågan är om tvång verkligen är den bästa lösningen? kommer människor verkligen jobba bättre bara för att "de inte springer på rökpauser hela tiden"? Blir det inte istället så att man bara sitter och tänker på hur mycket man vill ta en cig, man kan inte koncentrera sig, man blir lättirriterad osv, osv?

Nej, jag skulle säga att man borde satsa på att få människorna att sluta röka genom att få den att förstå varför man ska röka och sedan får man av fri vilja gå någon avvänjningskurs eller liknande. (det är ju iofs omöjligt eftersom man har tagit bort massa skatter.) Man kan ju isåfall kombinera det med att man sätter in den här lagen, men den fria viljan måste ju gå hand i hand med att man måste sluta... på nåt sätt. Att bara förbjuda något som folk redan är beroende av låter som helt fel sätt att hantera problemet. Då skuffar man ju bara undan alla problem hela tiden och så får människorna som är fast i det de är fast i klara sig bäst de kan. Det tycker inte jag låter så himla hälsosamt. Varken för männiksorna eller samhället. Men det är ju bara jag. Och jag förstår ju mig ändå inte på den sittande regeringens politik, så ja.

Jag tycker iallafall att Lars Winnerbäck sammanfattar Sveriges hantering av problem, inte bara av rökning utan av mycket annat med..:

Dom tog det sista fyllot
på den sista permissionen
Dom beslagtog hans sista ägodel
och släpade honom hårdhänt sen ner till stationen
Dom sa: Okej, stan är lugn nu
Nu kan ni låta era söta, vita barn springa omkring

Och dom kom ut ur sina gömmor
och dom såg sig runt, men dom såg ingenting

Du gamla, fria nord
Här på bästa sändningstid får vi ett välserverat styckmord
Varför inte stänga av solen fort
För vi lever inte länge nog för att
rätta till allting dom gjort mot dig
rätta till allting dom gjort mot dig

Högt ovanför gatorna i stan
delas piller ut mot flunsan medan nya planer smids
Ja, dom stora männen har en ny plan
Det är att kriminalisera symtomen medan sjukdomen sprids

Och när jag vaknar
ömmar mina käkar och min panna svettas kallt
Jag försöker hålla hårt i nåt
men jorden vill spricka, det är lava överallt

Du gamla fria nord
Här direktsänds varje våldtäkt, varje razzia, varje självmord
Varför inte stänga av solen fort
För vi lever inte länge nog för att
rätta till allting dom gjort mot dig
rätta till allting dom gjort mot dig

Ja dom tog det sista fyllot
på sin flygfärd på väg över plast och neon
Dom släpade honom ner till stationen
och sa: Du borde fatta bättre än att försöka rymma härifrån
Själv åker jag ut på turné
och drömmer om pojken med guldbyxorna
Men det är inte samma sak nu
när alla sitter bakom lås
utom knivarna och yxorna

Du gamla, fria nord
Här på bästa sändningstid får vi ett välserverat styckmord
Varför inte stänga av solen fort
För vi lever inte länge nog för att
rätta till allting dom gjort mot dig

rätta till allting dom gjort mot dig


Vi hörs.


seriöst

seriöst: varber har verkligen det kassaste utelivet. var på samma ställe igår som i fredags (oscars) och idag var det visserligen mer och (aningens) roligare folk där, men jag menar, det spelar ingen roll hur roliga människor det är där eftersom stället stänger klockan två, precis när allt börjar komma igång! Seriöst!

Idag vaknade jag ca halv tolv och har min dag precis planerad. jag ska göra lite koreografi så jag slipper göra det i sista sekund. Jag ska tvätta. Jag ska baka kladdkaka och dega framför en film eller liknande. Jag ska fortsätta läsa på "Aldrig fucka upp" som jag började på igår.

Så, nu vet ni hur min dag kommer se ut. ni är fortfarande hjärtligt välkomna att göra mig sällskap.

hörs.

sällskap sökes

har grymt tråkigt för ögonblicket. det gick bra med barnen förut, men nu sitter jag här i mitt kök och har t-r-å-k-i-g-t..! Ge mig nåt att göra..! I och för sig har jag två danser att bli klar med, så får väl ta itu med dem. Men ja, är det någon som har lust att ta en sväng förbi Varberg så är den mer än välkommen. :)

Kankse ska ta en tur i det härliga vädret? Låter bra.


Hörs.

cookies and caves

Jag har verkligen haft lite ångest denna vecka för vad jag ska hitta på i helgen. Jag hade velat gå på Håkan på Liseberg, men då måste jag åka in till Göteborg och hitta nånstans att sova och åka tidigt lördag morgon eftersom jag ska jobba, och, och, och... herregud. Men det slutade med att jag hade en rätt trevlig kväll här i Varberg. Det började med att Johanna tjatade om hallongrottor hela dagen, så vi bestämde oss för att invardera Svens kök och göra sådana. Det gick ju sådär, haha. Vi kom på att vi hade glömt sånadär formar som man måste ha till grottorna, men vi tänkte att vi kör ändå, så det gjorde vi. Och ja, kakorna (som det blev) blev ju goda iallafall, haha. De sjönk typ ihop helt och hållet och var inte längre grottor utan platta saker med hallonsylt ovanpå... men gooda var de och mättta blev vi.

Sedan blev det att vi bestämde oss för att gå in till Oscars, Varbergs ända uteställe typ. Så det gjorde vi, och vi hade grymt kul, även om jag tyckte att det var otroligt lamt. Det var inte mycket folk, det var max femton pers som dansade och ja.. det var bara lite allmänt tråkig stämning. Tyckte jag. Men ja, vad kan man förvänta sig av Varberg, egentligen?

Nu ska jag snart iväg till mitt kära Funkykidz
... fattar inte hur det ska gå. Redan igår var jag ett himla kramppaket typ.. fick kramp vad jag än gjorde... Men ja, vi får väl se hur det går...

Hörs

magi

fölåt, men jag är lite insnöad på det här med stretching och avslappning om vart annat för ögonblicket. det är precis som magi verkligen!

Till exempel så gjorde vi en grymt bra och smärtsam men dock så skön (schizo?!) stretch-grej som gick ut på att man jobbade två och två. Den ena (offret :P) Sitter med med fotsulorna mot varandra och böjer över huvudet mot fötterna liksom.. ganska basic. Men så ska man slappna av helt och bara hänga medan den andra personen sitter bakom och masserar och mjukar upp nedre delen av ryggen och ner på höfterna, in mot ljumsken och ut längs hela låret för att få den första personen att slappna av helt och hållet i dessa kroppsdelar. det stretchar mer än man tror, eftersom när man väl börjar slappna av i alla spända muskler så känner man verkligen spänningarna otroligt mycket. Vilket bara är bra, tro inget annat. efter detta tog det en liten stund för iallafall mig att resa mig över huvud taget eftersom benen vid det laget domnat bort totalt, men när jag väl gjorde det fick jag mig en grym överraskning.

Halva mina lår hade försvunnit..! Den översta delen av mina lårmuskler har alltid putat ut litegrann sådär, men efter idag så gjorde de bara inte det längre! Tänk vad lite avslappning kan göra för kroppen. Kom på att det är exakt samma sak som har hänt med min rumpa. Har tyckt ett tag att min rumpa har varit aningens för stor (och säg inget om att "jag är fin som jag är", för det handlar inte om det) men jag märkte redan förra veckan att halva min rumpa också försvunnit, haha. Riktigt gött måste jag säga, jag inte kan påstå att jag var direkt tjock innan, men nu känner jag verkligen att jag trivs mycket mer med hur jag ser ut.

Det är som det alltid har varit: Dans får mig att må bättre. You should try it :)

Nu ska jag sova för att orka med sista dagen av dans (nästan) för veckan. Sov gott med er. Vi hörs.

stretching

haha, nu blir det två inlägg på raken ^^ men håll till godo iallafall.

Kände att jag var lite tvungen att prata om hur glad jag är att jag äntligen börjar känna vad det är Lena och Sofia snackar om hela tiden. Till exempel har jag verkligen kunnat börja använda mig av mina utåtvridningsmuskler! Jag börjar verkligen känna skillnad från när jag tar tag i låren för att göra en viss rörelse eller om jag vrider ut från höftleden och på det sättet får med lårmusklerna. Gött!

En annan bra grej är att jag har börjat sträcka ut mina lårmuskler (psoasmusklerna, we lööv the psoas-muskel! för att citera Sofia) ordentligt, både genom att massera låren och göra Sofias hemska stretch-övningar som får en att bli typ schitzofren eftersom man har så förbannat ont att man helst bara vill dör eller spy eller slå någon, men man vet att det kommer hjälpa, så man fortsätter. Breathing through the pain, som man säger. Men har hjälpt mig jättemycket verkligen. Har dock inte lyckats börja gråta än, vilket faktiskt är lite av ett mål eftersom gråt gör att man slappnar av mer och då släpper ännu fler spänningar i t ex låren.

Visste ni att en stor del av stretching inte handlar om att sträcka ut musklerna, utan att få dem att slappna av? Lärarna brukar säga att om man inte slappnar av i muskeln man stretchar så är det fruktansvärt mycket svårare att bli vigare just där. Ofta är man vigare än det verkar som, bara det att man har så otroligt mycket onödiga spänningar överallt i kroppen att själva spänningarna gör att man inte kommer någonvart.

Så ja, vill ni ha hjälp med några smärtsamma men dock så verkningsbara stretchövningar så är det bara att säga till :)

Nu blev det värsta stretchingskolan här, haha. Säg till om det är något ni saknar i bloggen så ska jag se till att få med det med!

Sov gott nu människor, mina bröd är klara och mitt huvud börjar kännas lagom mosigt. Godnatt.

brödbakarn

som johanna så fint just kallade mig.. på facebook. eh. Iallafall är det väl det jag är för stunden :) håller på med min andra omgång brödbakning för att slippa köpa bröd typ en gång i veckan... passade dessutom på att göra nyttiga müsli-bars att kunna äta mellan danslektionerna. Superenkelt verkligen: det är bara att blanda ihop lite goda nötter, frön, kokos, havregryn, mm och gegga ihop det med två, tre äggvitor i en matberedare, dela till tolv avlånga grejer på en plåt och köra in i ugnen i trettio minuter på 175 grader :)
Har upptäckt att det enda jag vill äta mellan två danslektioner är typ banan, det känns inte som att äpplen och sånt hjälper till nånting! Matigt ska det vara, och äpplen försvinner typ direkt in i tarmsystemet känns det som..!

Inte okej. Så nu har jag testat ett recept jag fick av Hanna i klassen med massa frön och grejer man blandar med äggvita och så blir det sådana dära power-bars typ som man kan köpa i affären, för ett mycket dyrare pris. Är jag inte ekonomisk så säg?! Får väl dock se hur det blir, hade ingen riktig mixer, så körde med mixertaven jag stulit från johanna för stunden, och vet inte riktigt om det blev som det skulle, haha. Men får se om jag lyckas få det till nånting, annars får jag väl hitta på nåt.

Höres.

dansdansdans igen

Haha, det var verkligen som jag sa att det skulle bli: Jag sover, äter och dansar. Det är verkligen ungefär det jag gör. Och festar på helgerna, så jag hinner ju inte sova ut ordentligt då heller. Bra Tanya.

Jag börjar äntligen verkligen hitta mina utåtvridningsmuskler (sitter på ett mycket svåråtkomligt ställe i rumpan) så numera när jag gör t ex rond de jamb partair (eller hur det stavas...), alltså lyfter benet från golvet och gör en halvcirkel runt mig själv med den så behöver jag knappt spänna rumpan. Det gäller ju att kunna verkligen använda det vid stången och grejer, men det får vara ett senare problem. Iallafall så räcker det nässtan att dra upp och ihop magen, se till att bäckenet är rakt och vrida ut så mycket det bara går i både ståben och rörelseben.. och typ tusen andra grejer, men det är mest basic.
Detta är lycka måste jag säga. Fruktansvärt jobbigt, men fruktansvärt värt det med :)

Och idag, mina vänner, är dagen då Tanya för första gången ska hålla i en dansklass med egen koreografi och uppvärmningsövningar. Herregud, jag fattar inte hur det ska gå! Och smart som jag är så är jag som vanligt ute i sista sekunden med att göra själva koreografin och alla övningar. De blev jag klar med för ungefär en och en halv timme sedan. Bra planering va? Jag älskar verkligen mig själv ibland. Eh.

Måste öva mer nu. Vi hörs kanske ikväll, om jag inte har dött av förödmjukelse eller liknande innan dess. Eller så kommer jag bara störta i säng ikväll när jag kommer hem, vilket också låter rätt logiskt...

Tuta och kör!

Tuta och kör! Eller i värsta fall: Tuta och kör åt andra hållet! kom vi (johanna and me) under kvällen och dagen (söndag) på fick vara vårat nya motto. Det är ingen idé att mesa utan bättre att köra på och se vad som händer, och blir det helt fel får man helt enkelt tuta och köra åt andra hållet istället. Man kommer antagligen ändå aldrig mer att träffa de berörda människorna.

För det var helt otroligt vad folk var på oss igår kväll! Vad är problemet med killar ibland egentligen? Varför får man för sig att det är helt okej att rycka tag i en tjej man aldrig snackat med innan och göra idiotiska närmanden utan att ens nästan fatta att man inte är intresserad över huvud taget och egentligen bara vill skrika släpp mig med din äcklig fuktiga hand ditt fyllo! ...vad är grejen?

Man ska helt enkelt köra sitt race, ta allt som det kommer och lösa problem med ironi och ett (till synes) glatt leende. Och när det händer såna där idiotiska saker får man helt enkelt bara vända på klacken, fortsätta köra och hoppas att det inte händer igen.Och gör det det så tutar man lika högt nästa gång.

Godnatt.

söndagströtthet

Det är en mycket trött Tanya som skriver till er denna kväll.. var ju i Göteborg igår med galna Johanna som aldrig varit i denna underbara stad, och eftersom jag inte kan tillåta sådana larverier släpade jag runt henne runt typ hela Göteborg kändes det som! Mycket promenerande blev det och mycket prat om allt mellan himmel och jord blev det. På kvällen lyckades vi efter en stunds letande hitta Henriksberg, som verkligen hade den bästa utsikten över Göteborg som jag har sett! Vi hittade bandmedlemmarna i Oh Jollity (som jag träffade ute förra lördagen - anledningen till att vi var där) och satt en stund med dem innan de stack upp på scen och spelade musik så man blev glad i hela magen :)

Sedan kan man säga att jag och Johanna var danssugna..! Så vi hängde på till Nefertiti, och där var det drag måste jag säga! Vi stod i evigheter utanför och bara snackade med folk och när vi väl kom in på dansgolvet så var det bara en halvtimme kvar, men shit vad vi dansade! Så grymt roligt! Sedan drog vi hem till gitarristen i bandet, och efter att ha ätit upp en popcornpåse stupade - jag och några till - isäng sisådär en halv åtta på morgonen. helt lovely.

Nu måste jag göra iordning en lunchlåda som jag ska ha med till skolan.. Men sov gott, iallafall jag ska gå och lägga mig tidigt idag.

Vi hörs

så släcks ljusen om en stund

kommer jag snart gå runt i "mitt" för stunden tomma hus. kommer jag lägga mig och läsa "Sushi för nybörjare" dom jag inte trodde skulle vara bra men som jag nu älskar. kommer jag somna till Anna Ternheims "Such a lonely soul". kommer jag vakna imorgon och ännu inte veta hur det kommer gå på dagens Funkykidz-klasser eftersom jag har alldeles för lite tid att planera ordentligt. har ännu en vecka snart tagit slut utan att jag vare sig har kkontaktat en bilskola eller hittat en sånglärare.
Men Göteborg blir det imorgon iallafall. Och Oh Jollity som förhoppningsvis är rätt goa. Lyssna förresten, de verkar vara grymma. :)


(och så en random bild från friluftsdagen mitt upp i allt. skall sova som sagt.)


Så får vi väl se när jag hinner med resten. Men det gör väl som smink när man tar en bomullstuss med sminkborttagning på. Det löser sig.

Hörs

springande veckan

hej vänner, detta har verkligen varit en helt otroligt rolig vecka som har sprungit förbi mig och lämnat mig på måndags- eller kanske tisdagsluckan i kalendern... känns knappt som att jag har hunnit med någonting alls! Och jag har mängder att göra.. har precis repat in morgondagens koreografibitar till Funkykidz, och ska snart sätta tänderna i låtar jag har tänkt använda mig av på lektionen på tisdag. Det visade sig att det inte alls var barn jag skulle undervisa på Medborgarskolan, utan folk i min ålder. grymt kul måste jag säga! Nu slipper jag anpassa uppvärmningar och grejer till barn i lika stor grad, så det kommer bli grymt :)

i onsdags var vi iväg på friluftsdag på Löftadalens folkhögskola, alltså vår skola, som ligger i Kungsbacka eller Åsa eller nåt sånt. Det kändes ungefär som att komma tillbaka till gymnasiet, eller ännu värre - högstadiet! jag trodde att meningen var att vi skulle lära känna massa annat folk på skolan och hitta någon sorts gemenskap allihopa, men istället blir vi indelade i grupper och får i denna lilla grupp gå runt i fem, sex timmar (timmar!) och göra stationer och få poäng. Resultatet får vi inte förrän om två veckor. Herregud. Men ja, nu har man fått se hur det är, så nu är jag glad att vi går i varberg och inte där ute...

Idag i skolan lärde vi oss att göra en tendue. (uttalas tondy..) och jag som tyckte att en plié var komplicerad när jag väl lärde mig den riktigt. Detta var typ dubbelt så svårt! Att hitta precis rätt muskler man ska jobba med för att göra en maximal tendue.. det var inte att leka med! Typ halva klassen gav upp efter en stund, men då fick vi skäll och sen lyckades det flesta koma en bit på väg - även jag :)

Måste jobba lite nu, har lovat att göra en grej för en tjej på pappas jobb till nästa vecka, så jag får lägga på ett kol... Men får se om jag hinner skriva lite mer sen kanske :) hare gött, vi hörs!

matlagartanya :)

jag har precis bakat en tacopaj efter ett recept på recepten.se som jag sitter och äter. grymt god blev den! :D jag gjorde den extra nyttig dessutom genom att göra en lite hälsosammare pajdeg som det står och mini-creme-fraice, så onyttig är den inte heler ^^ det mest avancerade jag har lagat själv hittills!så nu har jag massa mat jag kan frysa in så jag slipper jaga mat varenda dag... gött måste jag säga!

Här är receptet för de som vill ha det:

Pajdeg:
1 ½ dl grahamsmjöl
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
¾ dl olivolja
½ dl vatten
Fyllning:
500 g nötfärs eller blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor (eller motsvarande pulver eller i glasburk)
3 msk tomatpuré
2 msk chilisås
1 msk soya
2 tsk chilipeppar
2 tsk spiskummin
2 tsk koriander
2 tsk curry
1-2 tsk salt

2 dl vatten

Täcke:
3 tomater
2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
150 g riven ost (ca 2-3 dl)

Kan tillägga att man kan använda en påse tacoblandning istället för kryddorna i fyllningen (som jag markerat så fint med kursiv stil ^^), går lite snabbare då. Och jag sket i majonäsen för det är enligt mig inte gott.

Enjoy :) skriver lite mer senare, hörs

härlig utekväll!

det var det verkligen! kom hem till hanna runt halv nio och körde ölspel och pratade i munnen på åtta andra tjejer när vi ditkuterade och dissikerade regler - seriöst vad tjejer kan överanalysera allt! sedan drog vi iallafall till Jazzhuset i Göteborg, och shit vilket nice ställe måste jag säga! blev riktigt överraskad. har man varit ute i göteborg så kan man jämföra det stället med typ kontiki och även henriksberg tydligen. henriksberg har jag aldrig varit på, men pratade om det med en kompis idag... eh. ja. men det var grymt nice iallafall :) det första som hände var typ att man fick en välkomstdrink så bara det var ju värt liksom. dansgolvet var lagom, det fanns mängder med (enligt mig) snygga killar, cider var inte överdrivet dyrt och allt var bara bra :) förutom att alla bara spred ut sig och försvann hela tiden, så hittade aldrig någon så snackade en del med ett par killar som jag inte vet om de tyckte att jag var jobbig eller om det var okej... haha.

sov sedan hos hanna och vaknade lagom mör imorse. inte bakfull, men sådär lagom dagen-efter-rolig-utekväll-mör i kroppen :) åkte hem till mormor och fikade och sen hem för att komma på att jag ville träffa sanna innan jag åkte till varberg. Sagt och gjort så satt vi i drygt två timmar på espressohouse på centralen och pratade om allt från bröst till knäppa före detta klasskamrater... om det nu säger någon något :P

nu sitter jag här i varberg igen och ska precis plocka ut tvätten ur tvättmaskin och sedan cykla hem till johanna i klassen för en spelkväll :) vi hörs väl kanske senare!

ha en bra kväll vänner :)

full fart

dagarna rusar verkligen förbi numera! Har grymt roligt hela tiden och lär mig mängder samtidigt. Nackdelen är väl att jag inte hinner med alla praktiska bitar... har fortfarande inte hunnit kolla bilskola, eller sånglärare för den delen, och funkykidz-koreografierna lyckades jag inte lära mig förrän eftermiddagen innan.. alltså i fredags förresten.

i fredags hade vi terminologi i skolan, och jag gjorde för första gången i livet en riktig plié! helt otroligt verkligen! här har man gått och trott hela livet att det är en plié man gör, men egentligen har man bara spänt fel muskler till bristningsgränsen för att sedan göra en halvdan böjning med knäna... så det var en värd dag. dessutom fyllde en i klassen år i fredags och en fyller år idag (söndag) så båda hade med sig tårta som vi åt efter att ha hittat våra pliéer ^^ senare på kvällen efter att ha lärt mig funkykidz-danserna och belöna mig själv med couscous och kycklingvingar - grymt god middag måste jag säga! - så bar det av hem till sven där vi satt och pratade om allt från atheism till hur man lyckas göra hål i en vägg genom att typ springa baklänges i i den.. haha.

och så igår då, så hade jag mina första funkykidz-lektioner. det kändes så otroligt rörigt! på första lektionen så kändes det som att jag glömde hälften av alla grejer jag skulle göra, jag lekte bort halva lektionen och allt var bara allmänt kaosigt... men jag trodde att det skulle bli värre, så på det stora hela så gick det nog väldigt bra trots allt.

sedan åkte jag hem för att dels träffa familjen och dels fira min vän hanna som också fyllde år i fredags. dessutom hann jag se "män som hatar kvinnor", och seriöst vad sinnessjukt bra den var! vågade verkligen inte ha några förväntingar eftersom det är en film baserad på en bok, men jag måste erkänna att de fick ihop storyn grymt bra!

måste in till stan och träffa sanna nu, men fortsätter berätta när jag kommer hem till varberg :) hör sen!

dagens slutsats

det enda jag har att säga idag: rätt människa vann so you think you can dance!! verkligen! Jeanine är verkligen heeelt magisk på scen!

godnatt, vi får höras mer imorrn istället. puss på er.

no time at all

all min tid bara försvinner nuförtiden! för det första försov jag mig i morse så hade bara drygt trettio minuter på mig att göra mig iordning, så hann inte steka korvarna jag tänkte äta till lunch, så de fick jag äta enbart microvärmda.. gott! eh.
fick iallafall dansat två pass på förmiddagen, jazz och sen balett, och på eftermiddagen började vi med något otroligt häftigt: skriva dans som noter! det går faktiskt, tro det eller ej! jag tycker det verkar mer komplicerat än vanliga noter, men å andra sidan så kommer jag ju typ inte ihåg hur det är att inte kunna vanliga noter så... ja, man ska väl inte lita på mig i det avseendet.

efter skolan gick klassen i samlad trupp till hajen (vår matvaruaffär som ligger fem, tio minuters promenad från skolan) och gick sedan till svens trädgård för att picknicka. mycket mysigt :) sedan hann jag av någon anledning bara att komma hem, prata med pappa och min hyresvärd och sitta vid datorn en (som jag uppfattade det) kort stund. helt plötsligt var klockan kvart i sex och jag hade en halvtimme på mig att laga och förtära mat, byta om, ta mig till danslokalen och förhoppningsvis hinna värma upp lite. det gjorde jag inte. hann i princip slänga i mig mat, slänga på mig kläder, slänga mig på cykeln och slänga mig in i danssalen, kändes det som. men det var grymt kul att ta en kvällsklass så man inte bara dansar i skolan, det var en helt annan grej! och även om vi hade samma lärare som på dagarna så var det annorlunda liksom. grymt kul. är ledsen för att jag inte kommer kunna fortsätta vara med på tisdagar eftersom jag själv ska vara danslärare då... men ja, får ju modernt på onsdagar iallafall :)

måste sova nu. so you think you can dance var helt fantastiskt idag igen. orkar inte länka, men kolla in jeanine och brandons paso doble till en matrix-låt - heeelt grymt!

god natt gott folk, vi hörs.

RSS 2.0