Rent

Alltså inte det svenska ordet "rent", utan engelska rent, som inte bara är ett ord utan en helt underbar musikal..! Fick lite abstinens idag, jag fick en annons av Mickan i fredags där det stod om en audition i Alingsås till deras uppsättning av Rent som de ska göra nu snart. Gick in på hemsidan idag och kollade vad det var, och kunde inte låta bli att anmäla mig..! Det är lite problematiskt eftersom den audition är samma helg som intagningsproven till Wendelsberg, men förhoppningsvis så löser det sig så att jag är på wendelsberg på fredagen, åker på rent-audition på lördagen och sen håller jag verkligen tummarna för att jag bara kommer vidare på en av dem eftersom båda har en andra audition på söndagen.. gah! och hur ska man kunna välja liksom? Visst, Wendelsberg är en skola jag vill gå på, men om jag ändå inte kommer in sen liksom? Och tänk om jag hade fått en roll i Rent om jag hade valt den audition? Eftersom jag ändå inte hade kommit in på Wendelsberg? Eller tvärt om?! Herregud, ångest. Men ja, det löser sig, för att citera Timbuktu.. eh.

Iallafall, så nu ska jag förbereda ytterligare en audition, ska lära min Seasons of love på svenska och texten till slutet av första La vie boheme och I should tell you.. fast ska lära mig dem som en teatermonolog/ dialog och inte sång.. hmm, får se hur det blir. Började lyssna på musiken iallafall, och då kunde jag inte låta bli att sätta på filmen - och herregud vad bra den är! Har ni inte sett den så se den, se den nu! Maken på hemsk story och talangfulla människor får man leta efter. Blev grymt pepp att söka Rent-uppsättningen efter det :)

Pepp inför morgondagens Grease-föreställning nu..! Hörs!

hoohoo

Haha oooj vad dålig jag har varit på att blogga denna vecka..! men har haft fullt upp, så ni får ursäkta!

Föreställningarna har vart grymt roliga!! :D sånt tryck var det igår (fredag) på kvällsföreställningen verkligen! Gött äre!

Jag har fått tillbaka hoppet om melodifestivalen! Norges bidrag i år var det bästa som hänt melodifestivalen på evigheter verkligen, grymt kul att se :D och La Voix.. ja, det är väl bara att kolla på hur det gick liksom - precis vad jag trodde, ni får ursäkta. Men nu är jag alldeles för flummig för att sitta här, vill äta popcorn!! :D

Hörs imorrn eller nåt!

dan före dan..!

imorgon är det premiär för Grease!! Jag fattar inte hur snabbt det har gått, för två veckor sedan stod jag verkligen och kunde inte fatta att vi skulle ha premiär om två veckor, och här är jag - ja - två veckor senare och fattar fortfarande inte!? Jaja, får väl försöka ta mig samman på något sätt...

Ska btw på anställningsintervju imorgon, lyckades få till en fin krock och boka in den klockan halv två - exakt samtidigt som vi ska befinna oss i skolan för genomgång av dagens genrep.. yes! Eh. Men ja, Anders sa att det var okej ändå, det är ju jobb det handlar om liksom. Önska mig lycka till! :)

Jaja, måste nog försöka sova nu.. stor dag imorgon :) men måste bara berätta om en helt grym kille som jag upptäckte igår på Spotify, Jay Jay Johanson heter han, och det var det skönaste jag hört på länge! Hans låt Liar är på 56 sekunder, men jag bara älskar den! Kom på nu att jag nästan aldrig pratat om vad för musik jag lyssnar på.. hm, får åtgärdas snarast! Får lära mig att göra en såndär spellista på Spotify och lägga ut eller nåt, är dock inte så haj på sånt.. men ja, annars kör jag men en vanlig hederlig icke-länkad lista :)

Natti, hörs!

Shopping shoes :)

Idag har jag äntligen börjat engagera mig i skor och liknande till bal och student..! Fattar inte varför jag har gjort det på allvar tidigare, det är ju något som faktiskt är roligt att göra... Men ja, nu är jag igång iallafall, på onsdag eller torsdag ska jag förhoppningsvis hinna träffa en dam som kan sy in min balklänning också, jag har ju tydligen alldeles för små bröst för att fylla ut en normal balklänning.. Kul! Eh. Men ja, det börjar ju iallafall närma sig liksom.

Har även fixat den rekvisita jag blivit tvungen att fixa till Grease själv såhär i sista minuten, en fejksallad, "örhängen av riktig mink", mm... jag låter jättedivig när jag säger det, men det känns som att de som har hand om scenografi borde ha fixat det, de har säkert jättemycket att göra, men.. ja, det är väl lärarnas fel antar jag då..

Jaja, ska försöka ta mig samman och skriva färdigt arbetet om marxism som tydligen skulle varit inne i fredags.. Hörs!

Kladdkaka!

Jag har haft världens mysigaste dag! Jag har inte gjort något särskilt, ätit god pizza, träffat trevlig farbror som jag träffar alldeles för sällan. Just nu är huset föräldrafritt, så vi passar på att baka kladdkaka med något gojs och kokos på, vår specialare ;) kan langa receptet någon gång. Måste bara säga att jag trots diverse tonårsbråk så tycker jag om mins småsystrar så otroligt mycket, det är väl något särskilt med syskonkärlek ändå :) jaja, hörs sen eller nåt!

Tanyas inget-att-göra-helg

Denna helg ska jag inte göra ett dugg har jag bestämt mig för. Jag var helt död igår efter dagens genomdrag, och jag är fortfarande helt mosig i huvudet efter hela denna veckas intensiva rep inför föreställningarna nästa vecka. Det är genrep på måndag liksom! Jag fattar inte hur snabbt två veckor har gått, än mindre hur vi ska få allt att funka utan att ha dragit igenom hela föreställningen mer än en gång per lag innan genrep.. jag fattar inte hur lärarna tänkte när de inte tyckte att vi behövde repa idag, vilket jag gissar på att ungefär alla i klassen egentligen tycker att vi borde... men ja, det får väl gå på något sätt. Ska bli grymt kul med föreställningar ändå tycker jag :)

Fick min bekräftelse på audition till Bjärnum igår, ska söka lördagen den 23/5 (dagen efter sista föreställningen...) och är grymt pepp! Ska sjunga Black Velvet och tar även med mig Your Daddy's son, det blir nog samma monolog som på PAS och dansprovet ska nästan bara bli roligt, är inte så nervös inför det.. än... Men ja, ska bli roligt, får försöka att inte ha för höga förväntnigar och prestationskrav på mig själv även om det är där jag helst vill gå. Det är nog bara att stjälpa istället för att hjälpa.

Jaja, nu ska jag fortsätta att göra ingenting, senare blir det hemlagad pizza och besök av min farbror som jag inte har träffat på en evighet! Hörs!

trööött!

Hej, ska strax gå och lägga mig hade jag tänkt, har inte sovit ordentligt sedan förra helgen så jag känner att jag borde gå och lägga mmig och sova så jag är fit for fight på genomdragen imorgon..! Vi har nu även tagir oss igenom andra akten och imorgon ska vi sätta ihop det till en helhet! Spännande!! Är superpepp redan nu, ska bli kul att se hur det går :)

Hade en otroligt värd kväll igår, jag och Mickan åkte till Kontiki som är en väldigt mysig liten krog, typ, vid botaniska trädgården. Illa att åka ut så en onsdag, men jag ville verkligen se Da Pony Bros, ett band där Anders, en av gitarristerna i Gaycamp, spelar sax (mångsidig man ;) och jag träffade några övriga medlemmar av Gaycamp-bandet vilket var grymt trevligt :) tre av dem bokade även biljetter till Grease, så ska bli kul att träffa dem igen då!

Jaja, godnatt på er nu, vi hörs!

tankar...

På grund av en uppgift jag har kvar i religionen där man ska skriva om hur man ser på Gud typ så har jag börjat tänka på vad jag ska skriva. För jag kan verkligen inte komma fram till vad jag tror, eftersom jag definitivt inte tror på en personifierad "Gud" eller nåt liknande, men jag är ju inte någon ateist heller... eller är det det jag är? Jag vet verkligen inte. För att tro på Gud och Jesus och vatten som förvandlas till vin och så vidare och så vidare har jag nog aldrig kunnat göra, för hur fasiken är det möjligt? Visst, Jesus fanns säkert, men seriöst, kan man inte se på att han gick på vatten som bildligt och inte bokstavligt? Vilket är mest troligt liksom? Och att dessa religioner sedan styr människors vardag på ett ibland ganska hemskt sätt förstår jag inte hur det kan vara tillåtet. Som i Afghanistan till exempel, där talibanerna hänvisade till islam när de förbjöd kvinnor att gå utanför sina hem, kultur i alla dess former och lät människor som inte kunde få mat gå hungriga, för Gud mättar minsann de som är rättfärdiga mot honom. Vad är det för sjuk hierarki??

Och att man ska tro på något så ogripbart som en gud, att Han ska rädda världen, Han ska skapa fred, Han kommer göra alla människor rika och HAN kommer göra att ingen längre behöver lida. En Någon som ingen i hela världen någonsin har sett, alltså sett bokstavligt talat, självklart kan man se vadsomhelst i uppenbarelser, men förlåt men.. hur trovärdiga är då dessa..? Det känns som att man istället för att ta tag i de verkliga problemen förskjuter allt över på Gud och hoppas att han kommer lösa problemen som Vi dragit på oss. Står det inte klart och tydligt i Bibeln att Gud har tagit avstånd från människorna och identifierar sig inte längre med dessa, än mindre lägger sig i vad som händer med deras planet? Varför ska man då förlita sig på honom?

För även om jag fattar att vissa säkert tar illa upp av det jag nu skriver och tycker att det inte alls är så och att jag är dum i huvudet och inte fattar någonting så kan jag säga till mitt försvar att jag visst fattar. Jag förstår att t ex kyrkan säkert är en underbar att träffa människor på, jag förstår att det kan bli en trygghet för de som inte har mycket annat att känna trygghet hos, jag förstår att det säkert skänker en viss grad av hopp och inre frid att känna att någon förstår en och lyssnar på en, jag förstår att religion och tro kan medföra allt detta. Jag beundrar verkligen människor som kan hänge sig något såpass inte påtagligt (eller ja.. för mig inte påtagligt) och jag respekterar verkligen att de tror på det de tror på, vad det nu än må vara. Men när det går till överdrift och gör att folk tappar fotfästet kan jag inte säga att jag tycker att det är okej längre, och särskilt inte när någon särskild religion ska ha inflytande över hur ett samhälle fungerar.

Förlåt, vara bara tvungen att spy lite.. men jag tycker verkligen så och jag hoppas att jag inte har skrivit något som är helt galet eftersom jag aldrig orkar läsa igenom inläggen jag skriver, eftersom jag ju alltid är så genomtänkt!! Eh.. men ja.. håll till godo med dessa nattankar och tänk på att jag verkligen inte vill trycka ner någon, jag låter er ha era åsikter sålänge ni låter mig ha mina.. för det mesta iallafall ;)

Hörs!

bök och tråk

det blir mycket estetliv nuförtiden.. men känner att det ungefär är vad mitt liv består av just nu med, så det är inte så konstigt kanske..

idag tog vi oss igenom hela skoldansscenen.. alltså första scenen i andra akten, och det var grymt seg. jag tror faktiskt att det är den segaste scenen i hela akten, det är bara massa babbel och alla bara står och stirrar och alla tycker att den är jätteonaturlig och.. och.. ja. haha, kanske något att skriva i loggboken man ska föra under projektarbetet. jag har dock inte kunnat skriva så mycket eftersom allt bara går så bra hela tiden, vilket är bra i och för sig, men ja. vi tog oss trots allt igenom scenen och det blev rätt bra tillslut, vi ska göra den två gånger imorgon också :)

men ja, nu ska jag mumsa jordnötter med skal tror jag, relativt nyttigt godis som jag verkligen rekommenderar varmt :) hörs!

åh

ibland blir jag verkligen ledsen för att jag inte är typ rik. Eller rättare sagt: jag blir arg för att märkeskläder kostar så nedrans mycket..! Titta på de två klänningarna här nedan liksom.. man blir ju bara kär. Jag brukar verkligen inte bry mig om märken, jag tycker bara att det är ett idiotiskt sätt för människor att tillskriva sig en viss status och för modevärlden att tjäna pengar på dessa stackars människor som tror att de blir så mycket bättre för att de äger ett par byxor för 3000 kr. Jag vet, det är bättre kvalitet och blabla, men seriöst, hur mycket sämre kan en tröja från typ Monki hålla..? Och eftersom en tröja därifrån är billigare så tjänar man ju igen det grymt snabbt eftersom man faktiskt om tröjan går sönder faktiskt skulle ha råd att köpa en ny eftersom man fortfarande har större delen av studiebidraget kvar..! Woho..! Eh.

Men ja, var bara tvungen att beklaga mig lite, jag tycker att det är så tråkigt att kolla på kläder via nätet för det första, vill ut i Göteborgs stad och kolla igenom varenda affär!! Gaah! Och hittar man då trots allt jättefina kläder så kostar de rumpa... jaja, jag ska försöka ta mig ut på stan någon gång snart och stilla mitt växande behov av en rejäl shoppingtur...

Hörs!

Mumsigt fin och avskyvärt dyr...     Ännu finare och även den för dyr...
Fin, Finare

finally!

Äntligen är jag och min syster klara med fotoredigeringsjobbet! Sååå gött! :D Hoppas bara att Therese (vår arbetsgivare typ..) inte hatar oss för att vi är i sista minuten med att lämna in det.. :/ men ja, nu är vi klara iallfall.

Igår var jag, Mickan och Jonna på födelsedagsgrillfest typ som var väldigt trevlig. Det var Mickans före detta arbetskompis och hennes kompis som fyllde år, så vi kände inte en människa där..! Dessutom fyllde de 24 båda två, och jag tror faktiskt att vi var de enda under typ 23 som var där.. men det var roligt, vi fick en del pikar för vi var "så himla små!" men de kan skita på sig, vi hade trevligt iallafall. Det var lite roligt att vi var de sista kvar hemma hos födelsdagsbarnet, vid typ klockan tre, vi som inte kände en enda innan liksom ^^ jaja, helgens äventyr var det!

Nu ska jag bara njuta av att inte ha något att göra för tillfället (har egentligen ett religionsarbete att göra men jag glömde turligt nog grejerna i skolan ^^) och äta tacos med min familj och förhoppningsvis ta mig för att sätta på nån film jag inte har sett!!

Ha en (fortsatt) bra dag vänner, vi hörs!

Dålig bloggvecka...

Åh vad dålig jag har varit på att blogga denna veckan... har haft alldeles för mycket att göra och ett alldeles för cp-igt internet för att ha haft tid att blogga.. blir grymt arg när internet inte funkar som det ska, så då brukar jag stänga av datorn istället. Vill den inte vara på så fine by me.. eh.

Men ja, någon skrev och frågade om när Grease är, och det finns biljetter att boka nu! Biljetterna kostar 100 kr för vuxna och 60 kr för ungdomar (under 20 tror jag det är..), det går att boka på Biblioteket i Mimers hus, eller på telefon: 0303-128202. Speldagarna är:
12 och 15 maj med lag 1
19 och 22 maj med lag 2 (mitt lag ;)

Föreställningarna börjar klockan sju och har paus i mitten, så kom och kolla nu tycker jag :D biljetterna brukar ta slut ganska snabbt, så boka snart!

Igår var första dagen jag verkligen kunde njuta av det underbara vädret eftersom jag har varit instängd i teatern hela veckan.. :S jag och mickan låg ooch degade oss hos mig hela dagen och jag lyckdes få en underbart svidande ful solbränna. Alltså bränna, inte sådär snyggt brun liksom.. så vet inte riktigt vad jag ska ta mig till eftersom jag knappt vill visa mig ute men väldigt gärna vill följa med på en mysig grillfest ikväll.. jag får väl låta bli att vara så fåfäng helt enkelt, haha.

Men måste fortsätta jobba nu, måste bli klar med bilderna till på måndag..!
Hörs!

RSS 2.0