annonser

nybliven danslärare söker inspiration. skicka en bra låt som man kan dansa typ street-jazz-hiphop-nånting till, så skulle jag vara väldigt tacksam. någon form av musikvideo hade varit ännu bättre, eftersom jag även är rätt ny vad gäller street med... tack på förhand! (Inspirationslös)

Hej! Jag är en glad studerande som bor tillfälligt i varberg för att plugga dans. I januari går mitt kontrakt på min nuvarande lägenhet ut, och jag söker alltså ny bostad. gärna centralt och med ordentlig dusch, men hyran ska helst inte överstiga 1900 kr/månad, så jag är öppen för förslag. Hör av er till Danseleven för vidare diskussion! :)

relativt utåtriktad söker likasinnad i varberg att kunna umgås med på eftermiddagar, kvällar, helger, etc. behöver du hjälp med kompisar som är rädda för att prata med nya människor såhar jag inga problem med att vidga dessa människors vyer. Känns detta som ett lockande förslag? Då hörs vi garanterat! (Partysugen)

Köpes: Är i (relativt) stort behov av att köpa kläder (mer abstinens än verkligt behov) och kan därför tänka mig att köpa butikskedjan Monki. Helst för en hundring eller så, men hör av er så kan vi diskutera saken.

Säljes: Knäpp mamma. Humörssvägningar och arga lappar om städning mm medföljer. Delad vårdnad kan diskuteras.

för min skull

haha, är bara tvungen att "föreviga" detta (och ha ett ställe med en länk som jag kan nå..)

såg precis något av det roligaste jag sett på länge. en mänskilg skölpadda skulle man väl kunna säga. mer än så säger jag inte, för ni MÅSTE verkligen se det xD

http://www.break.com/index/drunkest-guy-ever-goes-for-more-beer.html

hörs!

fanatism

vi var på löftadalen igår för att vara med på en temadag. den handlade om darwin. ni vet, han som kom på evolutionen, typ. dagen var relativt intressant faktiskt, mot vad jag trodde att den skulle bli iallafall. Liite mellanstadienivå på vissa grejer, men allt som allt var det intressant, bland annat. blev också otroligt arg, trött och skrämd.

intressant var det verkligen, man fick en liten uppfriskning av vad evolution är, DNA och dess sammansättning, naturligt urval och massa sånt.dessutom fick man höra lite olika synpunkter på evolutionen. Det finns ju t ex en grupp främst religiösa människor som så kallade kreationister, som tolkar bibeln otroligt bokstavligt och försöker vetenskapliga bevis för att noaks ark, syndafloden och allt faktiskt kan ha hänt. intressant som sagt.

trött för att man dels blev otroligt sömnig av att i princip enbart äta och titta på dålig mellanstadieaktig informationsfilm dagen igenom, men okcås för att man insåg hur barnsliga människor i min/vår ålder kan vara. jag säger inte att man inte ska "ha kvar sitt barnasinne", för det har jag också i allra högsta grad, men att sitta och inte kunna koncentrera sig i ens tio minuter när man är tjugo år eller äldre.. ja, det gör mig trött. är väl alldeles för ovan vid såna människor.

arg för att världen är så otroligt dum i huvudet och för att allt alltid måste bli så himla extremt. till exempel, efter att ha sett filmer om det och så vidare kunde jag inte bestämma mig för om jag tyckte att evolutionsforskarna (eller vad jag ska kalla dem) som håller på med genmanipulation och grejer som är heelt sinnessjukt idiotiska,  eller om religiösa fanatiker som till vilket pris som helst vill få folk att tro - med vetenskapliga medel - att saker som några män för drygt två tusen år sedan skrev ner stämmer, är värst. knäpp mening, men ja, hoppas ni fattar.
blev även otroligt arg på läraren som höll i allting, som försökte indoktrinera oss att evolutionen är det enda rätta, och vad som kommer att hända i framtiden är baara otroligt spännande. vilket leder oss in på nästa punkt.

jag blev rädd. för jag fattar itne vad faan människan håller på med. forskarnahåller på att upptäcka massa saker om männiksan och kroppen och varför vi ser ut som vi gör och allt sånt där. Man genmaipulerar och håller på. I en av filmerna tog de upp att människan bara om sisådär trettio år kommer ligga som i någon sorts virtuell matrix-verklighet och inte längre leva på riktigt. vi kommer bli odödliga gott folk! nej, det var väl kanske en överdrift. men vi kommer att kunna genmanipulera så goddamn mycket att alla kommer se likandana ut, aldrig bli sjuka, aldrig bli feta, alltid vara jättestarka och jättesmarta, och så vidare och så vidare. Och den framtiden skrämmer mig. Att veta att människan kommer att bli odödlig till slut (typ!?) gör mig otroligt skrämd. det kräp under skinner på mig, och vissa tillfällen skakade jag bokstavligt talat av ilska över att den där förbannade idiotläraren stod och tyckte det skulle bli otroligt spännande att se våra framtida barn födas till maskiner som får lära sig att det inte är hur man är som är det viktiga, utan hur snygg man är och vilka materiella prylar man måste ha. Det låter väl som en underbar framtid barn?! Säger Läraren. ÖÖh, ta dig i röven! Skriker en folkhögskoleelev. Och där var tröttheten igen. men ja, ni kanske fattar min poång..?

Jag önskar att alla bara kunde sluta känna det här idiotiska behovet av att veta mer. Vi kommer banne mig förinta oss själva så som vi håller på! Heelt sinnes.

Får fortsätta skriva om det här nångång, intressante grejer. Tycker jag. Men ja, nu måste jag sova, för mitt huvud håller på att sprängas. Godnatt.

in memoriam

var och såg in memoriam på operan i helgen. karolin i klassen hade fixat biljetter för femtio kronor på tredje raden, inte illa! :) in memoriam är en föreställning i tre delar där tre olika koreografer har gjort tre olika stycken till olika musik. den första och andra blev jag verkligen otroligt berörd av, men jag antar att den tredje var aningens för svår för mig.. eller vad man ska säga. Det var verkligen inte det att de inte var bra, för de var helt sinnessjukt bra, såklart. Men det var långt solo på långt solo på långt solo till musik som lät som ett enda surr. det vvar grymt kul att se vilken tenkik de hade, men så mycket mer än så gav det mig faktiskt inte. Grejen är att jag till och med tror att jag förstod poängen med just den delen, men jag tyckte bara inte att den var bra. Tror jag. Men ja, man kan väl inte tycka om allt. Kul att se iallafall :)

Ska sova nu, ännu en dag av dans väntar imorgon, ska se om jag inte kan hinna förbi en till bilskola och kolla lite priser också, var på en idag som ligger jättenära där jag bor, men det kändes lite dyrt... så ska nog gå tillbaka till det första stället igen och kolla deras priser igen. Men som sagt, ska sova nu. Får berätta om dagens besök på Löftadalen. Det var temadag om Darwin. Otroligt skrämmande måste jag säga.

Godnatt.

yess

jag fick den "nystart" jag behövde :) jag gav mig bara fanken på att klara av allt ändå innan i måndags, och det har jag i princip. Jag får bara sluta tänka på var jag vill vara och koncentrera mig på var jag är istället. Låter kanske mer rimligt? Så ja, denna veckan har hittills varit bättre än förra veckan. Självförtroendemässigt iallafall.

Idag på den moderna klassen på dagen med sofia började vi med en pepparkaksdans, som jag tror kommer bli asgrym :D tanken är att vi ska visa upp den i samband med ett luciatåg vi ska arrangera på löftadalen. Vi har jobbat väldigt mycket på golvet på moderna det senaste, bara legat och korvat oss och utforskat hur olika kroppsdelar kan leda en vidare runt i salen. Mycket spännande och utveckande faktiskt. Alla har vi nu blivit vänner med golvet iallafall :) Så pepparkaksdansen är på golvet en hel del och det är otroligt kul att göra en sån dans som mer än en övning verkligen. Jag har till och med lärt mig att göra bakåtkullerbyttor över vänsteraxeln! Yes! (Svårt att förklara kanske, men jag brukar glida över mot höger axel när jag gör det annars, men nu har jag lärt mig åt andra hållet med)

hur det går med övriga luciatåget får vi väl dock se. Känns lite splittrat och lite delade meningar just nu, men ja, jag kan väl bara hoppas på att vår nuvarande klass blir som min förra. Då är jag nöjd. Typ. Eller ja, nej, men hellre ett dåligt luciatåg än ett dåligt andra halvår med en klass jag nu tycker väldigt brao m. Tror jag.

Herregud, nu får jag gå och sova innan jag låter riktigt förvirrad. Trust me, im not there yet, so be happy.

Men godnatt. :)

nystart tack..?

har varit heelt orkeslös de senaste dagarna, fattar inte vad som har hänt med mig. jag var verkligen jättepepp i torsdags, eftersom vår lärare sofia varit sjuk hela veckan så blev det ingen dans alls i onsdags eftersom det bara är henne vi har, och eftersom jag fortfarande var halvsjuk så dansade jag inget då. det var grymt roligt på modernklassen på kvällen och jag ville verkligen komma igång och dansa igen på torsdagen, också modernt. Men jag blev bara frustrerad och kände att jag inte klarade av någonting. Sen när vi hade stretch så skulle jag stretcha en lårmuskel, men det funkade inte och jag fick kramp och det känns som att jag aldrig kommer kunna bli så mjuk som jag behöver bli och ja... har varit lite knäpp i humöret sen dess. Jag är väl inne i något sorts moment of weakness, men jag tycker att det där momentet kan gå över snart.

dessutom såg vi en helt underbar dansföreställning i onsdags med andersson dance company, en modern föreställning koreograferad av örjan andersson, och både jag och alla andra i klassen (generalisering..?) bara kände hur mycket vi ville komma dit. inte bokstavligt talat, men tänk att vara med i en sån dansgrupp och få åka på turné runt om i sverige och dansa och få betalt för det..! fatta att ha ett sånt jobb.

Och tänk er då att man vill något sådant så mycket, men ens kropp vill inte göra det som krävs för att komma dit, hur reagerar man då liksom? herregud.

men det går över. säkert.

hörs.

RSS 2.0