Första repdagen

Som sagt, idag började våra veckor inne i teatern vilket innebar att vi var i skolan klockan åtta för att ha dansuppvärmning och sedan sånguppvärmning och gick sedan in i teatern vid tio :) vid halv elva kom vår teaterlärare tillika regissör och till halv tolv hann vi med första delen av scen ett, vilket låter kort, men det är en grymt stökig scen som vi aldrig har gjort tidigare, så det tog sin lilla tid... Efter lunch fram till fem så hann vi göra scen tre, så imorgon kör vi genomdrag på det vi hittills gjort och sedan börjar vi med scen fyra, vilket är pyjamasparty-scenen hemma hos Micki (min karaktär). Ska bli grymt kul att göra den igen, det var ett tag sedan måste jag säga..! Så får vi öva Freddie min Vän sceniskt också... ska bli spännande!

Tänkte avsluta mitt skrivande och slänga mig framför tv:n idag igen, vi får se hur långt jag hinner idag, igår lyckades jag trots allt inte ta mig ifrån datorn innan jag stupade i säng vid elva..

Sov gott gott folk! Hörs!

tycka om :)

jag är verkligen kär i mina shorts som jag köpte för något tag sen, jag tycker dom är så nice..! Jag brukar inte gilla byxor med hög midja över huvud taget, men dessa är så lösa och härliga och man kan verkligan ha typ allt till dom :D gissa vilket plagg som kommer bli sommarens mest använda..? :)

kollage shorts :)
favoritshorts :) (provisoriska suddisudd-bilder)


blev för övrigt klar med arbetet.. det tog verkligen inte lång tid när jag väl satte mig med det. Hoppas att jag gjorde som det var meningen bara... så nu måste jag sätta tänderna i jobbet med fotoredigeringen också bara.. skäms för hur lite jag har arbetat på det..

men imorgon går vi in i teatern med grease, och åh vad roligt det ska bli!! Vi ska till skolan klockan åtta imorgon för sång- och dansuppvärmning och vid tio har vi vårat första rep i teatern :D lycka! ska verkligen bli grymt roligt! man får pälsa på sig med kläder bara eftersom det är svinkallt därinne...

nu tänkte jag gosa ner mig i en soffa och kolla på någon dålig film på tv.. får väl se vilken det blir, typ wallander eller vad det är som går... vi hörs imorgon gott folk!

Uppdatering efter en galen helg

Haha herregud vad mycket som har hänt den här helgen, vet inte var jag ska börja ^^

Eller ja, kan börja att berätta om i fredags. Jag hade min (antagligen) sista stepplektion, vilket är otroligt tråkigt eftersom jag verkligen har älskat att lära mig steppa. Det skiljer sig så mycket från all annan dans, det är en helt annan teknik och allt sånthär så det har varit grymt kul att sätta tänderna i så att säga... Sedan fick vi redal på resultatet till ett av de sämsta prov jag någonsin tyckte att jag hade gjort, men på något förunderligt sätt lyckades jag få VG på det!? helt galet. På ett bra sätt.

Vi stod på vikingamarknaden med klassen hela dagen också, jag stod dock inte förrän på eftermiddagen eftersom jag hade lektioner innan dess. Det var verkligen roligt tyckte jag :) tanken från början var att vi skulle sälja hembakade bakverk (eh?) men några sprang runt och sålde kramar (Johanna Bidestedt var kungen!) och när vi sålt klart alla kakor och grejer så kom vi på att vi kunde köpa ansiktsfärg och måla ansiktsmålningar på barn, vilket vi gjorde. Jag var kung på tiger och lejonmålningar och Louise var kung på allt annat :) otroligt rolig dag!

På lördag morgon hände det roligaste: jag skulle precis klä på mig och gå ut med hundarna när någon från dansforum ringer och säger att det blev fel med telefonnumret och jag har visst gått vidare..! Och panik och glädjetårar och förvirrad snabb påklädning och snabb bilfärd och halvtimme senare satt jag på dansforum och pluggade in teatermonologen som jag skulle kunna. Åh vad glad jag blev! Jag var inte så dålig trots allt :D yay! Så det blev ytterligare en dag med audition och sedan var ajg bara så glad att jag gått vidare över huvudtaget att jag inte blev alls ledsen när jag fick sms om att jag "bara" antagits till deras förberedande linje, alltså att jag inte gått vidare till idag (söndag). Det var dock flera andra jag kände som gick vidare och jag kan inte vara gladare för deras skull. Nu vill jag bara veta hur det har gått för dem.. sms:a mig för böveln då talangfulla människor!

Sedan blev det mys och förkrök i parken vid älven för att fira Sannas födelsedag och sedan drog vi till Haket (igen) som var väldigt roligt, som vanligt måste man väl säga vid det här laget.. :) var dock inte där så länge utan åkte hem rätt tidigt, men det var en rolig kväll med många olika roliga människor jag kände!

Nu sitter jag här och borde skriva på ett samhällsarbete om hur man söker arbete, vilket inte borde vara så svårt eftersom det bara ska vara på ett a4.. får försöka ta tag i det nu. Hörs senare!

bloggbrist...

Har inte hunnit skriva på ett tag och har inte tid nu heller egentligen, håller på att baka inför morgondagens vikingamarknad som klassen ska stå vid för att skrapa ihop några sista kronor till londonresan... har dessutom slutfört ett arbete nu på kvällen som skulle varit inlämnat förut idag, jag håller tummarna för att det gills att lämna in det klockan tio samma dag.. Eh. Men ja, det är klart iallafall även om jag inte är hundraprocentigt nöjd med det.. ganska långt därifrån.. men man kan väl inte alltid vara bäst.

Apropå att "inte vara bäst", kom inte vidare på audition idag. Jag är lite besviken eftersom jag själv kände att jag gjorde rätt bra ifrån mig, men man kan ju aldrig vara säker och det var ju trots allt dansforum och en "riktig" artistutbildning och så vidare... men ändå, det var ju så roligt :) det var nästa halva anledningen till att jag ville gå vidare, iallafall dansprovet var jätteroligt, jag hamnade i världens peppigaste grupp som.. ja.. peppade varandra hela tiden och det var sån go stämning. Men ja, det kommer väl förhoppningsvis mer av sånt på intagningsproven i framtiden... Bjärnum here I come! Watch out! Eh...

Jag träffade även massa trevliga människor som jag känner sedan gammalt och som var väldigt roligt att träffa igen :) tänk vad mycket folk man har lärt känna genom åren egentligen. och tänk vad världen är liten... eller också är det väl det att jag alltid umgåtts med människor med samma intresse som jag och som fortfarande har det och vill göra samma sak som jag i framtiden också, vilket ju är väldigt roligt i framtiden i så fall :)

Tack för massa fina kommentarer by the way :) jag har inte kommit på om man kan svara på dom än.. får kolla det, men tack iallafall. Blir lika glad varje gång :)

Har kommit på att jag använder överdrivet mycket smileys.. känner mig som en fjortis eller nåt när jag läser vad jag har skrivit. Får ta och tänka över det där.. hm. Jaja, godnatt nu gott folk, vi hörs.

hm..

Jag har tänkt på en sak... varför blir man aldrig.. kvitt? Alltså, kvitt den där känslan som gör att man aldrig kan vara helt nöjd med sig själv..? För det finns ju alltid något som kan bli bättre, det kommer alltid något mer som gör att man ändå inte kan slappna av och inte tänka på krav som ställs och måsten som ska göras... oavsett om det är att bli klar med skolarbetet eller kunna lyfta benen högre i dansen eller bli smalare eller vigare eller rikare eller kunna hoppa på ett ben längre än typ en flamingo eller whatever. För man kan alltid göra ett bättre skolarbete och få bättre betyg eller lyfta benet ännu högre eller bli ännu smalare eller vigare eller rikare eller hoppa så länge på ett ben att flamingon typ går av eller whatever. Och lyckas man väl uppfylla ett mål så har man redan glömt att man hade det målet eftersom man hittar mål som gör en ännu bättre på vad det nu är. Varför kan man aldrig bara släppa krav, tankar och allt och bara vara utan att få dåligt samvete..? Eller jag ska väl inte säga "man".. kanske bara pratar för mig själv.

Jag ser mig ofta som duktig och är verkligen nöjd med mig själv för det allra mesta... eller nästan iallafall. Men hur kontollerar man den där känslan? Det där "Nästan"et som liksom inte försvinner, som inte går att tränga bort och som blir så outhärdligt? Man kan väl skylla på att dagens samhälle ser ut som det gör, alla är stressade och har ångest hit och depressioner dit.. och allt går att lösa med ett receptbelagt piller. Eh.

Orkar inte tänka på någonting längre, bara för att allt är så onödigt viktigt... varför blockerar sig hjärnan när man behöver den som mest? Och varför skriver man skittöntiga inlägg med halvflummiga klichéaktiga ämnen i sin blogg som man vet att man borde raderat för längesedan egentligen?

Godnatt iallafall.. får väl låta min hjärna sova bort flummigheten och försöka ställa in mig på teaterrep och prov och monolog och arbetsintervju och... nej nu får jag sluta. Godnatt.

plugg plugg plugg

... utan ork och koncentration. Men snart är allt över! Idag gjorde jag det sista provet i nutida konst, imorgon gör jag provet i arbetsmiljö och säkerhet, på torsdag ska ett arbete i samma ämne in.. är dock på audition då så får lämna in det senare på eftermiddagen via mail... sedan är det "bara" ett skriftligt arbete i samhällskunskap och ett i religion kvar!! Wiii! och jag är superpepp inför både torsdag lördag och nästa vecka! Ska bli skitkul med audition, måste bara se till att bli klar med monologen, på lördag blir det värd utekväll när vi firar sannas födelsedag och nästa vecka drar projektet igång! Happiness gånger tusen typ, ska bli kul att dra igång ett scenprojekt igen, har saknat det efter Gaycamp... men nu är det snart igång!

Imorgon ska jag på en typ "öppen anställningsintervju" till God El som söker säljare till sommaren. Inte telefonförsäljare, det hade jag aldrig klarat av av flera anledningar, utan jobbet går ut på att man ska stå utomhus någonstans i Göteborg (vid någon såndär stuga typ antar jag) och prata med människor och få dom att byta till God El. Det tycker jag verkligen är ett helt okej jobb, särskilt med tanke på hur desperat jag är efter ett jobb just nu... Det kunde varit värre. Jag får hoppas på bra väder bara - om jag nu blir anställd vill säga... hoppashoppas.

Nu ska jag snart äta majsbröd och se på House om tio minuter :) hörs!

Snart dags!

Audition på dansforum på torsdag..! Hade sånglektion idag och sjöng igenom låtarna, "Your Daddys Son" från Ragtime och "Nothing" från A Chorus Line.. har säkert sagt det innan.. men säger det igen av någon outgrundlig anledning! Låtarna sitter nästan helt perfekt. Dansprovet kan man inte förbereda... så då är det bara teatermonologerna kvar. Yes! Eh. Herregud jag vet inte hur jag ska hinna, jag har ett prov imorgon som jag inte har pluggat på (av en ännu mer outgrundlig anledning..) ett arbete som ska in på torsdag och ett som ska in på måndag nästa vecka... känner på mig att vi har något mer med... iallafall så kommer jag troligen inte hinna repa in monologen eftersom jag dels inte har någon tid och dels avskyr att öva hemma. Väggarna är som papper (maskätet papper...) och det är skitpinsamt att stå och skrika i sitt rum när man vet att allt hörs upp. Herregud. Jag har verkligen problem. Nästan lika stora som barnen i Afrika. Nej.. så ska jag inte säga. Det är hemskt och jag gillar inte att jämföra mig med dem...

Jaja, får försöka ta tag i Musikalhitsorian nu.. i'll come by later. Hörs

nattuggla

hoho, har kommit på att jag i princip bara skriver nu sent på kvällen när alla normala människor antingen är ute och har roligt eller ligger och sover...

hade picknick vid havet med musikalarna idag, jag var duktig och cyklade till carolina och sen tog vi oss ner till en mysig vik där vi satte oss på några klippor. vi åt pratade och hade allmänt trevligt :)
lite roligt var det när ett gäng med tjejer och killar i nedre tonåren kom och satte sig på klippan nedanför oss, de skulle tydligen grilla, men det gick inte så bra. inte så jag satt och spionerade, men de verkade ha en del problem, för det första tror jag inte att de hade någon tändvätska med sig, vilket de dock löste på ett mycket kreativt sätt - hårspray! sedan hade dom tydligen ingen tändare utan de kom upp till oss och fick låna en, sedan tog det kanske en kvart för dem innan de kom tillbaka med den... hur lång tid kan det ta att tända på en engångsgrill liksom ^^ men ja, de verkade väl ha roligt, och det var rätt kul när de sa "det är dom som var med i gaycamp!". hoho, vilken kändis man har blivit. nästan som darin.
jag måste säga att jag inte avundas deras ålder, eller inte deras ålder så mycket som de förväntningar, eller vad man ska säga, man idag som fjortonåring har på sig. de ovan nämnda tjejerna och killarna diskuterade ett antal gånger under vår vistelse hur gott det var med cigaretter och hur mycket man röker och att öl är så hiimla gott och man har testat det och det och det... inte konstigt att tjejer i den åldern ser ut att ha en kaka i ansiktet bestående av alldeles för mörk foundation och måste springa omkring med för små linnen, pushup-bh osv... hur lätt kan det vara att vara tvungen att bete sig som en vuxen när man fortfarande är ett barn för att känna att man passar in i dagens mall av hur man ska vara? hur ska man kunna veta vad man själv vill när man får tusen olika påståenden om hur man ska vara, hur man kan bli coolare, mer omtyckt, smalare, snyggare, mer älskad? det är klart att man vill bli bättre och kan en cigarett få en att bli det, inte f-n låter man bli att ta den.

jag har aldrig gått igenom det här "stadiet" eftersom jag hittade kompisar jag var trygg med och som var trygga med mig, jag behövde aldrig känna att jag inte dög som jag var eftersom jag hade underbara föräldrar och vänner som tyckte om mig för den jag var. därför kan jag väl egentligen inte snacka om hur en sån här människa, eller ett sånt här barn rättare sagt, har det eller varför hon gör som hon gör. jag önskar bara att jag kunde säga till varenda fjortonåring att sålänge man är sig själv så kommer man att gå precis så långt som man själv vill. lyckas man strunta i vad andra säger till en vad man vill vara så får man en otrolig både självkänsla och självrespekt. självförtroendet tycker jag är en helt annan sak, jag har ett relativt dåligt självförtroende pga en massa saker, men jag har ändå ett visst mått av självkänsla eftersom jag har hittat det jag tycker om att göra, vilka människor jag trivs med och vilka begränsningar/möjligheter jag har. lyckas man bygga upp sin självkänsla tror jag att man till större del kan ignorera sitt dåliga självförtroende och trots det våga göra, tycka och vilja det man, eh ja, vill.

lagom flummiga tankar av en tanya i behov av en kopp grönt te.. godnatt gott folk.

Äntligen fredag..!

.. och slutet på min i princip näst sista vecka med vanliga lektioner! Hade knappt några idag heller, gick upp tidigt och hade stepp klockan åtta på Sportlife i Kungälv (vi är där eftersom det inte finns någon bra lokal på skolan...) vilket var grymt gött! Jag har inte steppat på säkert en månad och det är verkligen skön träning på hög nivå. Innan man har haft en ordentlig lektion i stepp fattar man inte hur det kan vara jobbigt, men tro mig, det finns (nästan) inget som är lika jobbigt för låren som att ta sig över en diagonal med running shuffles. Har man sedan Jens som lärare som sätter på en låt som går tio gånger så snabbt som det man tror är rimligt att klara så får man verkligen jobba arslet av sig för att fixa det. Men det är underbart roligt!
Sedan hade vi vår sista lektion i Arbetsmiljökunskap som faktiskt har varit en mer givande kurs än jag trodde att den skulle vara, eller iallafall roligare. Vi hade en av de roligaste utvärderingar jag gjort :) Vi fick först sitta och fundera över vad vi gjort i kursen, vad vi fått ut av den osv och sedan fick vi varsitt papper som vi skulle sätta fast färgglada papper på utefter hur vi tyckte kursen varit. Jag kände mig som en sprallig åttaåring! Det var verkligen ett roligt sätt att genomfföra en utvärdering och alla hade trots pysslet något vettigt att säga (utom våran grupp kanske ;)

Vi slutade klockan kvart i elva eller nåt egentligen, men vi var ändå tvugna att betala våra balbiljetter idag så vi stannade och åt lunch i bamba... Jag ska gå med Micaela Mandorff och förkasta idén med en traditionell baldejt på ett otroligt moget och nytänkande sätt.. Nej, inte riktigt så, men jag ska iallafall gå med världens bästa Mickan och vi kommer lätt vara snyggast där med nästan matchande klänningar och allt - båda två är ju lila liksom! Hoppas allt löser sig med bordsplaceringar bara... men det gör det. Det löser sig, för att citera Timbuktu...eh.

Efter lunch åkte jag och min kära baldejt in till stan och åt glass och slappade i parken bakom Storan och mellan allén och älven (kan någon snälla berätta vad den heter?!)  och hade det allmänt gött i ett antal timmar. Gick och hämtade mat på thairestaurangen som ligger i Arkaden och jag besökte för första gången Beyond Retro. Lite efter, jag vet, men herre gud vad jag log när jag gick igenom denna underbara plats! Synd bara att underkjolarna kostade sexhundra spänn eller vad det var, som fattig student tillåter inte min ekonomi sådana orimliga utgifter, annars hade jag lätt köpt en till min studentklänning som lätt skulle behöva en sådan för att se ut som jag vill... men det löser sig, som sagt.

Oj vad klockan rusar iväg, måste sova nu, ska ut och springa imorgon med min syster och hennes fotbollslag, förhoppningsvis hinna skriva lite mer på mitt skolarbete och sedan åka på min andra picknick på två veckor :) kan inte bli annat än mysigt!
Hörs imorrn!

Påväg!

Idag har vi bara haft estetiska ämnen, förmiddagen teater och eftermiddagen dans. Jag tycker verkligen att det känns som att vi börjar komma igång med Grease nu..! (Det är väl så dags två veckor innan vi går in i teatern...) Det var det mest givande teaterrepet på veckor och vi har verkligen satt Queen of Bee-bop, i princip iallafall. Imorgon ska vi ha körrep och förhoppningsvis sätta de flesta av låtarna, och nästa vecka kommer vi ha ännu fler givande teaterlektioner - hoppas jag... Detta påminner mig dock om att jag verkligen borde börja skriva loggbok, och det påminner mig ännu mer om att jag borde bli klar med samhällsarbetet tills imorgon, vilket jag inte på långa vägar kommer bli... Jag får försöka sitta kvar i skolan någon eftermiddag helt enkelt.

Efter dansen stannade jag kvar och stretchade och sedan gick jag och Kajsa-Lisa och sjöng Chess :) vi hann inte så mycket, men det får definitivt bli fler sångstunder med oss tycker jag! Anledningen till att jag stannade kvar i skolan två timmar (!) extra var för att jag äntligen skulle få lägga vantarna på min studentmössa. Den passade perfekt! Så när jag kom hem kunde jag inte låta bli att sätta på mig min studentklänning och springa runt i den en stund..! Lycka! Och det är helt sjukt hur nära det är... Måste dock säga att jag verkligen är nöjd med min gymnasietid men inte är ett dugg ledsen för att den snart är slut, jag tycker att det ska bli grymt skönt att "gå vidare i livet" eller vad man ska säga. För min del har gymnasiet varit otroligt utvecklande för mig på flera plan, men jag kom på mig själv att tänka för några dagar sedan att jag verkligen inte kommer vara ledsen när vi tar studenten. Kanske när man säger hejdå till lärare och klasskamrater och allt, men det kommer delvis vara lyckortårar, för jag vet att de jag tycker om och verkligen vill hålla kontakten med kommer jag att hålla kontakten med och sen är det inte så mycket mer än det. Jag måste citera Jonas Gardell och säga tack för att jag har fått vara tillfällig gäst i era liv, för det är nog det jag tror att hela livet består av, möten med människor som är tillfälliga gäster i ens liv som antingen stannar bara en kort stund eller stannar länge. Det är varken något att beklaga eller bli glad för eller vad man ska säga... Men det som har varit har varit och vad som händer i framtiden får.. ja.. framtiden utvisa.

Eh.. det blev ett otroligt långt inlägg.. men det jag vill säga är bara att jag har haft en underbar gymnasietid, tack för det som har varit och kommer att bli och vi kommer göra den bästa uppsättning av Grease som någonsin skådats! (höhö.. för det är ju svårt att slå Pernilla Wahlgren liksom... sorry, personlig åsikt bara)

Nu ska jag försöka ta tag i samhällsarbetet... hörs.

Wii!

Jag satt i säkert en timme igår och försökte fixa till min blogg lite improvisatoriskt så att det skulle bli lite färggladare, och jag lyckades tydligen! Jag försökte se hur det såg ut igår, men då såg det likadant ut som innan.. och så kommer jag in nu och så ser det ut ungefär precis som jag ville :D dagens lycka!

Första skoldan efter lovet idag, lite overkligt att gå tillbaka till skolan utan något Gaycamp att tänka på.. Började med en danslektion och vi lyckades äntligen ta oss igenom hela "Queen of Bee-bop" ("Born to Handjive" på engelska) som är den största dansscenen i Grease, vilket var grymt gött! Kom och se förresten, föreställningar vecka 20-21, närmare datum kommer :) just den dansen är grymt kul med mängder av lyft och annat skoj!

Sedan bar det av till prov i nutida konst, gick väl helt okej ändå, kunde dock inte komma på vad naturalism hette dum som jag är... men om anders mot förmodan läser det här så kan jag ju säga att jag VET att den kom efter realismen och jag VET att det var det Antoine och även Strindberg gjorde en del dramer inom.. om jag inte har missförstått någonting...

Nu sitter jag och lyssnar på Anna Ternheim och laddar ner massa Adobeprogram, vilket krånglar alldeles för mycket för otekniska mig, så jag kan ladda ner en provversion av Photoshop (inget olagligt här inte ;) så jag kan sätta igång och jobba någon gång... Kommer inte ihåg om jag har berättat det eller inte, men iallafall så har jag lite "tillfällig anställning" typ och ska ändra storlek på massa bilder i Photoshop för företaget som min kära far jobbar på, Dorma heter det... Otroligt spännande, eh. Men jämfört med andra i min ålder som står och sliter på McDonald's så är det otroligt lättförtjänta pengar, så jag klagar inte.

Kom på att jag inte lagt upp några bilder från vare sig utgången i lördags eller träffen med musikalarna. Här kommer några iallafall. Titta och njut och hörs imorgon!

Utgång påskafton:
Innan bussresan...
Innan bussresan till Slottsskogen :)

Jonna i Slottsskogen, hon följde dock inte med sen den dummingen. Men det är en söt bild, eller hur? ^^
Jonna i Slottsskogen, hon följde dock inte med sedan ändå.. men det är en gullig bild, eller hur? :)

Mickan on the Hak...
Mickan on the Hak...

... och en otroligt suddig en på Rebecka!
... och en grymt suddig en på en relativt blå Rebecka (rebeczatyp.blogg.se)

Hos Carolina:
leka lekar :)
Vi lekte massa lekar medan Carolinas far försökte få igång karaokegrejerna...

karaoke :)
... som vi hade grymt roligt med, här är Mathilda och Anna (Anna hatar mig säkert för att jag lägger upp den här bilden.. men det får hon bjuda på, jag tycker om den!)

slut på lov

Har inte suttit vid datorn på hela dagen, har pluggat nutida konst istället... har prov imorgon och känner att jag skulle behöva bra betyg på det här. Så nu vet jag allt om Stanislavskij och gänget..! Eh.

Igår träffade jag mina underbara musikalkompisar :) en otroligt mysig kväll, vi såg på en inspelning av Gaycamp vilket var väldigt roligt eftersom ingen av oss har sett hela förställningen och eftersom det var en inspelning av sista föreställningen så satt vi och skrattade åt alla cupper (?) folk gjort under föreställningen. Det brukar ju nämligen vara lite speciellt med sista föreställningen, eftersom det är sista gången man gör det så vill man ju gärna göra något roligt av den och bara njuta av hur underbart roligt det är! Sedan åt vi iallafall en grymt god middag som Carros duktiga pappa gjort bestående av spagetti och köttfärssås och "sockerkaka med jordgubbsfromage" till efterrätt. Efterrätten är ett litet internskämt eller vad man ska säga, just den efterrätten nämns i föreställningen och det var kul att se vad det var :) Sedan blev det en massa lek och skojigheter innan alla började dra sig hemåt, Carro tog sin hund och gick på långpromenad hela vägen hem till mig, vilket inte är överdrivet långt men ändå runt 40 minuters promenad. Mycket trevlig avslutning på ytterligare en bra dag :)

Imorgon börja skolan igen..! Ser lite fram emot att komma igång med Grease på allvar, det är ju bara två veckor kvar tills vi går in i teatern och vi har en hel del att göra känns det som... Men det kommer vara så gött att vara klar med skolan sen! Vi har det nämligen upplagt så att vi har lektioner i två veckor till, sedan är vi i princip klara med våra timmar och kan koncentrera oss på vårat projektarbete - musikalen Grease - i fyra veckor innan vi drar till London i en vecka! Ett gött slut på tre roliga år tycker jag, även om vi har haft våra duster i klassen (minst sagt - vad annat kan man vänta sig av en klass bestående av tjugotvå tjejer och en kille med helt olika men lika starka viljor..?) så tror jag att vi kommer ha det mysigt och vara grymt nöjda med att vi trots allt tog oss till London och klarade av att sätta upp en musikal ihop.

Men nu har jag babblat på tillräckligt tror jag.. sov gott så hörs vi imorgon!

hard work, work

Idag har jag varit otroligt duktig :) jag har varit ute på vår baksida och rensat bort mängder av mossa och skräp från en bergsknalle med mina systrar. Elva började vi och två gick vi in för att äta. Men det var grymt gött, man kände verkligen att man var igång och jag ville typ inte sluta för att jag bara ville bli klar med det... och det skadar ju aldrig att vara ute i solen :) eller jo, får man malingt melagnom eller vad det heter.. hudcancer kanske.. så är väl inte det så värt, men ofta liksom.

Nu ska jag ut och jobba en stund till snart och sen ska jag hem till fina carolina och träffa alla härliga musikalare! Som jag har saknat er!

Förresten så var gårkvällen otroligt värd, Haket är ett bra ställe enligt mig, Moa får säga vad hon vill ^^ bilder kommer nog så småning om upp, jag fick igång min stenåldersdigitalkamera :D yay!

Hörs senare!

Designhjälp?

skulle någon vänlig människa vilja hjälpa mig med min bloggs utseende..? jag suger på sånt där och gillar inte hur det ser ut just nu... hör av er på [email protected] om ni vill förgylla min dag ;)

Nu ska jag dusha, har stretchat i typ 45 min, finns inget skönare :) det gick jättebra att springa idag igen, orkade hela vägen hem, alltså drygt 5 km i streck, andra gången på ett halvår liksom!! (Förlåt att jag tjatar, men jag är grymt nöjd med mig själv ^^ ) Helt lovely. Sen blir det leta kläder till ikväll, påskbuffé, in till stan och träffa mickan och gänget och sen drar vi ut senare på kvällen, värt!

ska btw försöka få igång en gammal digitalkamera så jag kan fylla bloggen med något annat än tråkig text med.. tanya teknikgeniet till undsättning..! eh..

Hoppas ni har en härlig påsk, i wanna know all about it, so tell me ;) puss på er!

Glad Påsk!

Så var det påskafton..! Har redan varit i trädgården och letat påskägg med mina systrar, pappa.. eh, jag menar påskharen... kommer varenda år och gömmer varsitt påskägg till oss "barn" som vi får leta reda på i trädgården. En ganska mysig tradition faktiskt. Senare blir det påskmiddag, mormor kommer över, och ikväll blir det utgång med Mickan och gänget, är grymt pepp redan!

Ska ut och springa nu dock, men vi hörs senare!

Man kan ju drömma

Jag vill kunna dansa streetdance
Jag vill kunna fotografera
Jag vill ta mig tid och ork att spela fiol igen
Jag vill vara bättre på att hålla kontakten med vänner
Jag vill sluta älta saker så förbannat mycket
Jag vill vara vig
Jag vill bli Mikael Nyström
Jag vill ha pengar
Jag vill bli kär
Jag vill ha något att göra
Jag vill ta studenten NU
Jag vill bo I Göteborg
Jag vill resa
Jag vill ha mer tid
Jag vill få styrka att sluta äta godis
Jag vill... ja

Gaah, jag håller på att bli tokig.. det känns som att jag aldrig har något att göra när det hela tiden finns något att ta tag i, något som kan bli bättre eller förändras eller vadsomhelst. Eller kan det det? Det kanske bara är till att acceptera hur det är och göra det bästa av vad som är kvar.. fast det är ju inte det jag vill?!

Herregud, jeg vet inte ens vad jag skriver.. detta är väl ett sånt där moment of weakness som man säger.. men det löser sig, som nån sa en gång för längesen, apropå ingenting alls egentligen.  Och apropå ingenting alls, guuud vad jag saknar dansen..! Håller på att förgås.. men jag kommer ändå inte ha tid till det snart, får ta och springa istället. Sålänge man stretchar efteråt så ger det ju ungefär lika mycket som en danslektion.. träningsmässigt.. eller inte... herregud vem försöker jag lura? Herregud. Nu får jag ta och sluta skriva innan hela jag imploderar...

Godnatt med er iallafall.

Härliga dagar!

De två senaste dagarna har varit helt underbara! Igår joggade jag för första gången på drygt ett halvår, och trots det så orkade jag nästan springa fem kilometer i sträck..! Jag blev otroligt glad för detta, det finns inget mer peppande än att nå bättre resultat än man hoppats på. Det tycker jag gäller nästan allt, så jag försöker nästan alltid ha förväntningar på en rimlig nivå eftersom man då inte blir lika besviken eller så blir man tio gånger så glad! Men för att lämna dagens lektion i självkänsla så gav jag efter springningen upp läxorna och satsade på att fixa iordning mig till kvällens besök på Sticky Fingers. Det blev en otroligt lyckad kväll med underbara människor, mycket dans och ännu mer härliga människor! Fick idag höra av en kompis som pratat med en som tyckte att vi verkat höga, vlket jag tyckte var väldigt komiskt. Jag har aldrig varit hög på något annat än lycka i hela mitt liv och tänker aldrig bli det heller, punkt slut. Iallafall så slutade kvällen relativt lyckat, jag hade för en gång skull kollat rätt i tidtabellen och kom med en buss (två egentligen..) som tog mig hela vägen hem..! Tidsoptimist som jag är så har mina bussfärder hem slutat i tragedi alldeles för många gånger...

Idag vaknade jag vid elva och satte mig utomhus och åt frukost i det underbara vädret :) väldigt mysigt, jag och min lillasyster Jasmine satt och pratade om allt och inget i säkert en timme innan jag lyckades ta mig ur våran hammock och in för att göra mig iordning inför dagens picknick med Sara, Paulina, Moa och Viktoria från min högstadieklass. Pappa var gullig och gjorde större delen av min kycklingsallad som jag tog med mig, stort tack till honom! Sedan satt vi i närmare tre timmar och pratade minnen, framtidsplaner och en hel del annat. Mycket har verkligen hänt på tre år kan man ju lätt konstatera... En otroligt härlig dag med trevligt sällskap och härligt väder helt enkelt :D

Jag har dock otroligt dåligt samvete för min hög med läxor som ligger här slarvigt uppbuntade bredvid datorn.. borde verkligen ta mig samman och försöka att skriva klart iallafall mitt samhällsarbete om Afghanistan, som egentligen skulle varit inlämnat i februari..

Sista punkten för idag: Tack för alla mysiga (musiga, för mathildas skull ^^) kommentarer jag har fått hittills, jag blir så glad :) och musikalare, härda ut! Vi ses på söndag igen! :D

Puss på er alla!

Kul med lov...

Jag har alldeles för mycket läxor för mitt eget bästa. Därför har min hjärna blockerat sig så jag kommer inte bli klar med en enda... Jo, men jag måste verkligen sätta igång nu. Jag fattar inte, jag som alltid varit så ambitiös...

Och det är inte bara skolan, jag har ju dessutom ett antal inträdesprov till olika artistutbildningar att förbereda mig inför, nu närmast Performing Arts School's yrkesutbildning på Dansforum i Göteborg som jag verkligen inte vill sabba... Sjuhundra spänn för en audition vill man inte slänga i sjön liksom. Där ska jag iallafall sjunga "Your Daddys Son" från musikalen "Ragtime" och "Nothing/Inget" från "A Chorus Line" och spela upp en monolog från Anton Tjechovs pjäs "Onkel Vanja", vilken jag också ska göra på Wendelsberg i maj... Dansprovet har jag knappt börjat fundera på, det är gemensamt och man kan inte förbeeda sig särskilt, förutom att dansa mycket osv... vilket jag inte kommer kunna göra eftersom mitt kort på dansforum har gått ut, jippi!

Checklista med auditions:

[x] Ljungskile 31/3 - Reserv
[] Performing Arts School 23-26/4
[] Bjärnum 22-24/5
[] Wendelsberg 29-31/5
[] Löftadalens folkhögskola Dans 22-23/6


hoho.. roligt roligt :)

vi hörs!

Så började även Tanya blogga ^^

Jaa, som oerfaren bloggerska är jag inte säker på var jag ska börja...

Jag kan börja med att berätta om något som påverkat mitt liv och förändrat mig som person, nämligen föreställningen Gaycamp där jag medverkade som en av huvudrollerna. Föreställningen Gaycamp handlar om ett läger dit föräldrar har skickat sina barn för att de ska bli "botade" från sin homosexualitet. Lägren med samma namn gå ut på exakt samma sak och är ett fenomen som kommer till Sverige nu i sommar, tidigare har dessa läger endast förekommit i USA. Jag får ta och citera det som står i programbladet när jag får ork vid något senare tillfälle, det är en väldigt bra beskrivning av både föreställningen och dagens situation...

Iallafall så har min medverkan i denna föreställningen påverkat mig otroligt mycket, det känns som att jag utvecklats otroligt mycket, mitt sätt att se på hur man ska uppfatta sig själv har förändrats och nu när denna intensiva period i mitt liv är över så känner jag ett otroligt stort tomrum. Det är nog en av anledningarna till att jag började blogga just ikväll. Egentligen borde jag göra läxor om jag ska göra något, jag lät bli att följa med på en fest som säkert är grymt rolig för att jag drunknar i läxor, men ändå kan jag inte styra mina tankar såpass mycket att jag lyckas koncentrera mig på Afghanistans historia och politiska maktkamp.

Alla händelser den senaste månaden har förändrat mig otroligt mycket, och det är nästan enbart tack vare de människor jag lärt känna under det halvår (år?) som vi spenderat tillsammans. Antagligen har jag inte berättat för människorna i Gaycamp hur mycket var och en av dem har påverkat mig och vilket starkt intryck alla har gjort på mig eftersom jag aldrig vet hur jag ska formulera mig, jag känner mig bara klyshig och falsk på något sätt när jag skriver massa sånt... men ni vet att inget kan ändra på det som vi har, för vi hör ihop, så mycket annat finns inte att tillägga.

"Tröttnar du aldrig på att vara en sån jävla klysha?"
"Sa modebloggaren!"
(Internt, kunde inte låta bli att tänka på det)

Nu fick jag skrivit av mig lite.. kanske kommer jag kunna somna med en tanke mindre av alla de tusen som finns inatt.

Fotot taget med Anna Winbergs kamera, Julia Mjörnstedt tog bilden. I princip hela gänget efter sista föreställningen den 5/4. Familj, verkligen.
Bild tagen med Anna Winbergs kamera med Julia Mjörnstedt som fotograf. Nässtan hela gänget, ett fåtal undantag. Kära familj.


Natti

RSS 2.0